AKTUELNO

Retko ko zna za ovo!

Mia Borisavljević je u ovoj godini donela na svet ćerkicu Emu, a kako bi joj obezbedila zdravu budućnost, pevačica se konsultovala sa svojim emotivnim partnerom Bojanom Grujićem oko očuvanja matičnih ćelija.

Foto: TvPink Printscreen

- Na ideju da sačuvam matične ćelije došla sam u trudnoći, na jednom od redovnih pregleda. Kako sam išla u školu za buduće mame, tamo sam saznala sve o funkciji matičnih ćelija. Moj partner Bojan je bio oduševljen idejom da našoj ćerki obezbedimo preduslove za zdrav i kvalitetan život. Dogovorili smo se u dve reči - ispričala je Mia.

- Sve u životu planiramo, o svemu vodimo računa, osim o zdravlju. Čuvanjem matičnih ćelija stvaramo dobre predispozicije za izlečenje od bolesti ne samo svoje dece već i uže familije. Iako nisam hipohondar, više nije samo moje zdravlje u pitanju" - nastavila je priču Borisavljevićeva, objašnjavajući za kraj kako izgleda procedura čuvanja matičnih ćelija.

Foto: TvPink Printscreen

- Prvo treba obavestiti lekara da želite da sačuvate matične ćelije. Ja sam se obratila mojoj doktorki koja me je porodila. Ona je i uzela uzorak. Takođe, u porodilištu treba poneti kutiju u kojoj se čuva krv sa matičnim ćelijama. Moj porođaj je krenuo usred noći iznenada, ali pored vrata mi je danima stajala spremljena torba za porodilište i kutija za matične ćelije. Što se same procedure uzimanja krvi iz pupčane vrpce tiče, ja je se i ne sećam, jer sam bila pod dejstvom anestezije" - ispričala je pevačica.

Autor: Pink.rs

#Bojan Grujić

#Mia Borisavljević

'