AKTUELNO

Popularna pevačica je iza sebe ostavila veoma uspešnu godinu.

Ana Nikolić sasvim sigurno će dugo pamtiti 2016. godinu. Ove godine, pevačica je prvi put promenila muzički pravac, izdala album ''Labilna'' koji je doživeo veliki uspeh, a potom krunisala vezu brakom sa Stefanom Đurićem Rastom. Trenutno je član žirija u talent šou programu ''Ja imam talenat'' i za Pink.rs otkiva da joj se samo jedan želja nije ostvarila.

Foto: E-stock/Masanori Yoshida

O svom novom albumu koji je mnoge iznenadio, o svojim kolegama i suprugu Stefanu Đuriću Rasti, Ana otvoreno govori za Pink.rs.

Ove godine mnogi su imali priliku da vide i čuju potpuno drugačiju Anu. Niko nije očekivao album ''Labilna'' i nov muzički pravac. Da li se nešto u tvom životu promenilo kada imamo prilike da te vidimo i čujemo u drugačijem svetu?

- Odlukom da promenim muzički pravac, promenio se čitav moj život. Nekad u životu neke stvari se prosto dese. Što se tiče posla, to je bila moja odluka. Svesno sam želela da menjam pravac. Ja pravim diskografske pauze tri godine i u tom periodu snimam nove pesme. Pre ovog albuma imala sam skoro gotov album kada sam shvatila da se to meni uopšte ne sviđa. Nisam bila zadovoljna - priča Ana i dodaje:- To više nije bilo ono što ja želim. Imala sam jedan album koji sam bacila u kantu i jedan koji nije bio gotov do kraja. Dok ja nisam zadovoljna, ja album ne izdajem. Ne izdajem samo da bih nešto izdala. Rešila sam da nešto promenim drastično i otišla u Rastin studio. Ukapirala sam da je on dosta talentovan dečko bez obzira na to koju on muziku radi.

Foto: Pink.rs

Kako je došlo do saradnje između Stefana Đurića Raste i tebe?

- Prvo su mi puststili baladu koja mi se jako svidela. Ta balada je trebala da bude balada Dina Merlina, ''Da te vratim'', međutim oni se nisu dogovorili oko nekih prava i finansija, tako da su meni pustili tu pesmu i ja sam stvarno bila oduševljena. Kada su videli da se meni to dopada i oni su dobili inspiraciju. Oni su klinci, jako su talentovani i stalno su mi slali pesme. Mi smo za mesec izabrali nove pesme - otkiva Ana i dodaje:- Marko je bio malo skeptičan i mislio je da treba bar nešto da damo starim saradnicama da urade neki aražma, a ja nisam htela. Htela sam da oni rade ceo album. Htela sam da bude potpuna promena, pa sad bila pukovnik ili pokojnik. Kada je posao u pitanju, ja jako volim da ekperimentišem i rizikujem. Mislim da mi se ovoga puta rizik isplatio. Ne mogu da preskočim ni Marinu koja je uradila dosta pesama, ima i dosta tekstova koje je radio Rasta, ali ima i tekstova koje su radili zajedno.

Foto: E-stock/Masanori Yoshida

Da li si bila skeptična ili si bila potpuno sigurna u uspeh albuma ''Labilna''?

- Mnogi su bili skeptični, posebno neke moje kolege. Čula sam komentare ''Ova je odlepila'', ''Ova je počela da se drogira'', čak su mnogi pre puštanja albuma bili u fazonu:''Ti ćeš stvarno da pustiš ovaj album i to bez spota i fotografija?''. Rekli su mi da sam luda. Ja sam bila potpuno sigurna u album.

Foto: Pink.rs

Svi su bili iznenađeni kada su saznali da si u vezi sa Rastom i da ste ubrzo nakon veze rekli sudbonosno ''da''. Nisi neko ko meša ljubav i posao, ali to se ipak desilo. Kako je došlo do toga?

- Desila se i ljubav. Prvo je to bilo druženje, pa prijateljstvo i eto ko bi rekao... Ja zapravo nikada nisam preferirala da se zabavljam sa ljudima sa kojima sarađujem. Nikad nisam sebe pronalazila u tome ni na jedan način. Život te demantuje. Nikad nisam rekla NE, ali to nikad nije bila moja sfera interesovanja. Naročito iz razloga što se ne družim nešto posebno sa ljudima sa estradne scene. Nikada se tu nisam pronašla posebno. I meni je sve to bilo jako čudno.

Da li su ti se sve želje u 2016. godini ostvarile?

Sve želje koje sam poželela su mi se ostvarile u ovoj godini. Imam još jednu jedinu, a to je da se ostvarim u ulozi majke i mislim da će se to uskoro desiti. To nisu planovi samo za sledeću godinu, to su planovi inače.

Foto: E-stock/Masanori Yoshida

Nakon što ste Rasta i ti uplovili u bračne vode, mnogi su pomislili da je pesma ''Konkretno'' vaša autobiografska pesma. Ima li istine u tim pričama?

- Sve pesme su autrobiograsfke, pa samim tim i pesma ''Konkretno''.

Da li se nešto promenilo u tvom životu otkad si se udala?

- Brak nam je vrlo dinamičan i ništa se posebno i drastično nije promenilo od kako sam se udala.

Otkrila si da je ovo tvoj jedini album koji slušaš i privatno. Postoji li neka pesma koju možeš da izdvojiš kao omiljenu?

- Ovo je jedini album koji ja privatno i dalje slušam. Prosto kada nešto snimaš više puta slušaš sve pesme i posle više nemaš ne želiš da slušaš muziku uopšte, a kamoli svoj album. Međutim, sa ovim albumom je drugačije. Ovo smo brzo uradili, ali ne samo zato, nego zato što mi se baš dopada. Ovo je nešto što mene, da tako kažem, baš radi. Slušam ja radio Pink i sve što Handanović pušta, ali kada mi to dosadi, ja pustim svoj album. Ne postoji pesma koju mogu da izdvojim i ceo album pevam na nastupima, što je neverovatno.

Foto: Instagram

Za rođendan si od Raste dobila psa Simbu. Da li se nešto u vašem domu promenilo od kako je on sa vama?

- Jeste. Ja sam htela da se pas zove Ostoja. Ali Stefan je poludeo, pošto je to toliko lep i kraljevski pas iz dobrog legla. Zaista nije mogao da se zove Ostoja. Na žalost. Morali smo da poslušamo Stefana svi, pa se pas zove Simba, kao kralj lav. Ali stvarno podseća na lava. I pored toga uopšte nema svest o svojoj veličini, zato smo mu na kraju i dali takvo ime.

Foto: Pink.rs

Pričala si dugo o koncertu u Areni. Publika ga sa nestrpljenjem očekuje, a mnoge zanima kakvi su tvoji planovi za narednu godinu?

- Novu godinu radim u Beogradu. Ja jako volim beogradsku publiku i ona voli mene. Planiram jedan veliki koncert u Beogradu . Postala sam sama sebi dosadna sa Arenom, toliko o tome pričam da će na kraju ljudi sagraditi novu halu dok se ja smislim. Ovog leta zaista fizički nisam bila u stanju da to uradim - kaže pevačica i dodaje:

- Album se zavrteo brzinom svetlosti i turneja je krenula brzinom svetlosti. U planu je Arena i ja već imam odrađeno pola koncerta, imam celu ideju kako to treba da izgleda, možda na proleće bude taj koncert. Planiram još jednu pesmu da izdam do proleća i tekst je gotov i za promenu da snimim jedan spot. Ne praktikujem to, ali možda to i ne bi bilo tako loše pred Arenu.

Foto: E-stock/Masanori Yoshida

Za kraj, šta bi poželela čitaocima portala Pink.rs?

- Iskreno, želim samo zdralje i ljubav. To su meni suštinski najbitnije stvari i to želim svima - poručila je Ana čitaocima.

Autor: B. Radonić

#Ana Nikolić

#Intervju

#Ja imam talenat

#Stefan Đurić Rasta

'