AKTUELNO

U rakovičkom naselju Miljakovac, u ulici Stanka Paunovića Veljka, danas je otvoreno rekonstruisano dečije igralište.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da u tom delu grada postoji nekoliko igrališta, ali da nijedno nije bilo urađeno po svim novim standardima.

- Ovo igralište je postojalo i ranije, a sada smo ga preuredili. Mi smo, inače, za poslednje četiri i po godine uradili više od 250 igrališta na teritoriji grada Beograda, a ima ih više od 800 - precizirao je Vesić i dodao da će gradska vlast i u narednom periodu nastaviti da uređuje igrališta kako u Miljakovcu, tako i u drugim naseljima na teritoriji Beograda.

Foto: Pink.rs

Igralište u ulici Stanka Paunovića Veljka obnovljeno je na inicijativu opštine Rakovica kojoj su se sa tom molbom obratili građani, a radove je izvršilo JKP "Zelenilo Beograd".

Na igralištu su postavljene nove klackalice, ljuljaške, njihalice i penjalice, nove klupice za odmor, a rekonstruisano je i stepenište. Na površini za igru postavljena je mekana tartan podloga koja omogućava bezbednu igru mališana.

Foto: Pink.rs

- Ovo govori o tome kako se podiže kvalitet života ljudi. Kvalitet života ljudi se ne podiže samo radnim mestima i većim platama, što jeste najvažnije, već i tako što se građanima u blizini mesta gde žive omogući da imaju dečije igralište gde mogu da izvedu decu da se igraju, uređene ulaze...o tome dosta vodimo računa i trudimo se da to omogućimo građanima Beograda - rekao je Vesić.

Građane je zamolio da čuvaju igralište jer se, kaže, često dešava da se igralište uredi, a posle nekoliko meseci huligani polome rekvizite.

Foto: Pink.rs

Događaju su, između ostalih, prisustvovali predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković i direktor JKP "Zelenilo Beograd" Slobodan Stanojević.

#Goran Vesić

#Miljakovac

#Park

'