AKTUELNO

Astmatičari najteže odreagovali na vremenske promene.

Sedam osoba je povređeno u tri saobraćajne nezgode koje su se tokom noći dogodile u Beogradu, rekla je za Pink.rs portparol hitne pomoći Nada Macura. Ona je rekla da se dogodio i jedan požar, u kome njije bilo povređenih.

Požar je izbio u Borči u ulici Zage Malivuk, ali povreda i intoksikacije nije bilo, a muškarac od oko 62 godine je bio u alkoholisanom stanju i prevezen je na VMA.

U udesu koji se dogodio u ulici Dimitrija Tucovića oko pola devet, tri osobe su lakše povređene,  42-godišnja ženska osoba i dva muškarca od 52 i 42 godine. Dve osobe su prevezene na VMA, a jedna u KBC Zvezdara.

U Zaplanjskoj ulici na Voždovcu u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 23 časa, tri osobe su lakše povređene, dvadesetčetvorogodišnja ženska osoba i dve muške osobe od 36 i 35 godina, a svi su prevezeni na VMA.

U nezgodi u ulici Kneza Višeslava kod crkve u 23:32 sati lakše povrede zadobila je 41-godišnja ženska osoba, koja je prevezena na VMA.

Muškarac od oko 27 godina zadobio je lakše povrede u saobraćajnoj nezgodi do koje je došlo jutros oko sedam sati na Ibarskoj magistrali.

Ekipe Hitne pomoći intervenisale su tokom noći  112 puta, od čega 13 na javnom mestu, rekla je Macura. Ona je dodala da su pomoć lekara najviše tražili hronični bolesnici, uglavnom astmatičari, kao i da su neki i pored redovne terapije hospitalizovani. Pomoć su i noćas tražile osobe sa visokom temperaturom.

Hitna pomoć je juče intervenisala 163  puta, od čega 38 na javnom mestu, a dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, od kojih jedna sa teškom traumom. Sinoć oko 18 časova na auto-putu za Šid, blizu Šimanovaca, muškarac od oko 31 godinu zadobio je teške povrede i prevezen je na VMA, dok je žena od 32 godine lakše povređena, rekla je Macura.

Savet lekara

Macura je zbog najavljenih ledenih dana, savetovala starije osobe, hronične bolesnike, majke sa bebama, trudnice, da ako mogu ostanu u kućama, a oni koji izlaze obavezno da stave duple kape i rukavice, da obuku toplu garderobu i nepromočivu obuću. Najvažnije  je unositi vitamine, jesti voće i piti tople napitke. Trebalo bi i da se zastane pred kućom zbog adaptacije.

A.V.

#Astma

#Hitna pomoć

#Nada Macura

#Povređeni

#Saobraćajna nesreća

'