AKTUELNO

Sutra je, prema Julijanskom kalendaru, Badnji dan.

Najradosniji hrišćanski praznik je stigao, a većina ljudi u Beogradu danas priprema trpezu i sve ono što običaji nalažu za Badnji dan i Božić.

Foto: Pink.rs

Reporter portala Pink.rs proveo je dan na ulicama prestonice i u razgovoru sa prodavcima saznao šta Beograđani kupuju za praznik i koliko ih to košta.

Cene badnjaka zavise od toga da li kupujete samo jednu granu ili više. Možete da birate: da kupite samo grančicu badnjaka, ili korpicu sa žitom, kukuruzom, manju ili veću, a od toga zavisi i cena.

Foto: Pink.rs

Najniža cena badnjaka (jedna grančica) košta 100 dinara, a toliko košta i žito posađeno u maloj saksiji, dok za venčiće treba da izdvojite 200 dinara.

Cene korpica su nešto više: manja košta oko 500 dinara, dok je za veliku potrebno izdvojiti od 500 do 1.000 dinara.

Foto: Pink.rs

Prodavci kažu da prodaja ide dobro.

-Ne možemo baš da se obogatimo za ovih nekoliko dana prodaje, ali možemo da zaradimo za Božićnu pečenicu. Kupuju ljudi, svako prema svom džepu, radnici kupuju ove jeftinije, ali dolaze i oni bogatiji koji kupuju ove veće korpe, u svakom slučaju, zadovoljan sam - kaže Mile, koji prodaje na Dedinju.

Foto: Pink.rs

Prema rečima našeg reportera, za koji god badnjak da se odlučite, jeftinije ćete proći kod uličnih prodavaca nego u marketima, jer su tamo "božićno drvo" i žito skuplji bar za 50 dinara.

D.T./S.A.

#Badnjak

#Badnji dan

#Božić

#Praznik

#cene

'