AKTUELNO

Najviša dnevna do minus tri stepena.

U Srbiji će danas biti ledeni dan, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Biće pretežno oblačno, vetrovito i veoma hladno vreme. Na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimicno sa snegom uz stvaranje sneznih nanosa narocito u planinskim predelima.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

Vetar umeren i jak, na planinama i Negotinskoj Krajini povremeno olujni, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura će biti od minus dvanaest do minus šest, najviša dnevna od minus sedam do minus tri stepena.

U Beogradu će takođe biti ledeni dan - pretežno oblačno, uglavnom suvo, vetrovito i veoma hladno. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura oko minus osam, najvisa dnevna oko minus šest stepeni.

Foto: Republički hidrometeorloški zavod

VREME NAREDNIH SEDAM DANA

Do ponedeljka će biti oblačno i veoma hladno, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sa snegom, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača, naročito u planinskim predelima.

U subotu u većini krajeva, a u nedelju i u Negotinskoj krajini severni i severozapadni vetar će oslabiti. Sredinom naredne nedelje uglavnom suvo, krajem perioda novo naoblačenje sa padavinama.

Do utorka će biti ledeni dani, sa temperaturama znatno ispod prosečnih vrednosti, a zatim u manjem porastu.

Biometeorološka prognoza

Usled očekivane biometeorološke situacije osobama sa respiratornim, mentalnim i cerebrovaskularnim oboljenjima se savetuje naročita opreznost. Bolovi u kostima i zglobovima, razdražljivost i glavobolja su mogući kod meteoropata. Savetuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima. Neophodan je dodatan oprez svim učesnicima u saobraćaju.

J. Stanković

#Republički hidrometeorloški zavod

#Sneg

#Vreme

'