AKTUELNO

Apeluje se na vozače da ne kreću na put saobraćajnicama na kojima ima smetova dok vetar ne stane.

Saobraćaj na auto-putu Beograd-Niš, kod petlje Trupale obustavljen je u oba smera usled loših vremenskih uslova, slabe vidljivosti i neadekvatne zimske opreme pojedinih učesnika u saobraćaju, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Saobraćaj je obustavljen na deonici od Trupala ka Nišu, a sve dežurne ekipe "Puteva Srbije" pokušavaju da se probiju ka tom putnom pravcu, kako bi se saobraćaj normalizovao, dodaje se u saopštenju.

Sneg i smetovi koji na pojedinim lokalnim putevima dostižu visinu do dva metra, uslovili su da u niškom kraju jutros bude skraćen veliki broj prigradskih autobuskih linija.

Kako je medijima rekao šef niškog Štaba zimske službe Dragan Dimitrijević, skraćene su i pojedine linije gradskog saobraćaja zbog snega na kolovozu.

- Ekipe zimske službe su na terenu, ali su nemoćne u borbi sa vetrom. Na pojedinim deonicama smetovi se formiraju već pola sata nakon čišćenja - izjavio je Dimitrijević.

Prema njegovim rečima, meštani sela u okolini Niša uglavnom znaju na kojim deonicama se u ovakvim vremenskim prilikama formiraju smetovi tako da od jutros nisu rizikovali da ostanu zaglavljeni u snegu.

I. P.

#AMSS

#Auto-put

#Beograd

#Niš

#Saobraćaj

#Sneg

'