AKTUELNO

Niske temperature stvaraju građanima velike probleme pa su vlasti prinuđene na ovakve mere.

Predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević izjavio je da je danas na sednici Štaba za vanredne situacije proglašena vanredna situaciju u opštini Tutin.

-Stavili smo akcenat na Peštersku visoravan gde smo, posle nekoliko dana niskih temperatura i ispod minus 30 stepeni, bili primorani na ovo zbog teške situacije, a posebno zbog problema vodosnabdevanja, jer je kompletan vodovod na Pešterskoj visoravni u dužini od 70 kilomertara zamrznut - naveo je Kučević.

On je dodao da su vlasti Tutina danas dobile izveštaj o stanju na putevima, izveštaj veterinarskog inspektora i konstatovale otežanu situaciju kada je u pitanju transport bolesnika.

-Glavni pravci su uglavnom rešeni, očišćeni, ali je problem jednog velikog broja pristupnih puteva. Mi smo zatražili podršku i pomoć ljudi koji imaju cisterne za vodosnabdevanje u ovim niskim temperaturama jer ove niske temperature nisu za ove niske temperature jer se voda zamrzava do krajnih korisnika pre svega za građanstvo i stoku - naveo je Kučević.

On je uputio apel ljudima koji imaju cisterne za niske tempertature, velike bačve za vodu i agregate, kako bi pružili kao podršku opštinskim vlastima i dodao da je to veoma važno u ovom trerenutku.

S.A.

#Služba za vanredne situacije

#Sneg

#Temperatura

#Tutin

#Zimska služba

#vanredno stanje

'