AKTUELNO

Nadležne službe su konstantno na terenu i rade na raščišćavanju snega i leda.

Uprkos lošim vremenskim uslovima situacija u drumskom, železničkom, vazdušnom i vodnom saobraćaju je pod kontrolom.

Javna preduzeća i nadležne službe iz resora Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture konstantno su na terenu i rade na raščišćavanju snega i leda koji ometaju bezbedno odvijanje saobraćaja, saopštilo je to ministarstvo.

Neprohodno je kod Šapca, Trgovišta i Vladičinog Hana.

Prema podacima JP "Putevi Srbije" trenutno su neprohodni putn ipravci Šabac-Volujac-Zavlaka-Banja Badanja-Krupanj-Gračanica, zatim Pričević-Pecka, Donji Milanovac - Majdanpek - Debeli Lug - Jasikovo - Žagubica, kao i Jasikovo -Vlaole - Krivelj do veze sa državnim putem ka Boru.

Neprohodni su i pravci Novi Glog - Donji Stajevac, Gajtan - Negosavlje, Trgovište - Donji Stajevac - Radovnica - Bosilegrad, zatim od Trgovišta do graničnog prelaza Kalovo ka Makedoniji.

Vozila ne mogu da prođu ni pravcima Odvraćenica - PrekoBrdo, Strojkovce - Vučje - Vladičin Han, zatim Žitorađa - Dikava- MačkaticaiLepenica - Urmanica - Gradnja - Vlase.

Na deonicama NoviPazar (Adrani)-Kraljevo-Raška-Novi Pazar-Ribariće-granični prelaz Mehov Krš, zatim Jošanička Banja - Kopaoniki NoviPazar (Mlanča) - Studenica - Ušće ima odrona, zbog čega je neophodno striktno poštovanje saobraćajne signalizacije, prilagođavanje brzine uslovima na putu i maksimalan oprez u vožnji.

Ministarstvo je, zbog leda i jakih udara vetra, danas u 14 sati proglasilo obustavu plovidbe na Dunavu, od Bezdana do Prahova za svaplovila, odnosno za teretne i putničke brodove i čamce.

Foto: Tanjug

U 17 sati je proglašena obustava plovidbe i na Savi, za sva plovila, osim brodova angažovanih za vanredne situacije i spasavanja.

NaTisi, na kanalu Dunav - Tisa - Dunav, saobraćaj je obustavljen pre dva dana i ta odluka je još na snazi. Obustava plovidbe biće na snazi dok se ne stvore uslovi za nesmetanu i bezbednu plovidbu.

Kada je reč o železničkom saobraćaju, u noći između 7. i 8. januara došlo je do prsnuća šina zbog niskih temperatura na nekoliko železničkih pravaca koji su u međuvremenu sanirani i železnička infrastruktura je potpunofunkcionalna.

Vazdušni saobraćaj na beogradskom i niškom aerodromu se odvija normalno bez obzira na niske temperature, jer je na vreme obezbeđena potrebna oprema.

S.M.

#Neprohodni

#Put pod snegom

#Srbija

'