AKTUELNO

U Srbiji je na snazi crveni meteo alarm.

Vanredna situacija proglašena je na teritoriji u osam opština, a najteže je u opštinama koje se nalaze na jugu, jugozapadu i jugoistoku Srbije, odnosno u Raškom, Zlatiborskom, Nišavskom, Topličkom i Pčinjskom upravnom okrugu, izjavio je večeras Boban Stevanović iz Sektora za vanredne situacije.

Stevanović je naveo i da su od 6. januara do danas pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali više od 116 ljudi i 70 vozila u sadejstvu svih linija rada MUP-a, Vojske i Žandarmerije. Precizirajući da je vanredna situacija proglašena u šest opština i dva dela teritorija opština, on je rekao da su svi operativni kapaciteti ministarstva i Sektora za vanredne situacije u punoj pripravnosti.

Stevanović je apelovao na sve koji su krenuli ili koji planiraju da krenu na put, da vožnju usklade sa uslovima i stanjem puteva, drže bezbedno rastojanje od susednih vozila, ne kreću na put bez adekvatne zimske opreme, poštuju vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju i uputstva nadležnih službi.

Zbog velikih snežnih nanosa i niskih temperatura večeras je proglašena vanredna situacija i na području Vranja. Gradonačelnik Vranja i komandant Štaba za vanredne situacije Slobodan Milenković proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji grada.

S.A.

#Boban Stevanović

#Vreme

#Zima

#vanredno stanje

'