AKTUELNO

Na najfrekventnijim prelazima nema gužve.

Na svim graničnim prelazima, i robnim i putničkim, zadržavanja uopšte nema, dok se na Horgošu na izlazu iz zemlje trenutno čeka oko 15 minuta, a svi putevi su, kako prema granici, tako i prema robnim ispostavama, potpuno prohodni, saopšteno je iz Uprave carina.

Uprkos talasu hladnog vremena koje zahvatilo Srbiju, granični prelazi i carinske ispostave funkcionišu uobičajno i promet robe i putnika se odvija bez zastoja, iako je primetno da je intenzitet saobraćaja, nakon prazničnog vikenda, u padu.

Foto: Beta

Stanje u carinarnici Subotica na graničnim prelazima i ispostavama za robno carinjenje je uobičajeno za period posle novogodišnjih praznika. Na prelazima Batrovci i Šid, koji su deo carinarnice Novi Sad, nema više gužve, pošto je poslednji veći talas putnika povratnika u inostranstvo prošao tokom jučerašnjeg dana. Na ta dva prelaza koja su bila prilično opterećena tokom praznika, danas ima znatno manje vozila, a prilazni putevi su potpuno čisti, jer na tom potezu nije ni bilo snežnih nanosa.

Što se vodnog saobraćaja tiče, prema saopštenju Lučke kapetanije iz Beograda od 8. januara 2017. godine važi režim zabrane plovidbe Dunavom od Bezdana do Prahova zbog pojave leda na reci.

Na graničnom prelazu Gradina, u okviru carinarnice Dimitrovgrad, gde je tokom vikenda teretni saobraćaj povremeno obustavljan zbog nevremena, situacija je normalizovana, mada se on i dalje odvija usporenije. Putnički promet teče bez problema i zadržavanje za putnike je od 5 do 10 minuta. U carinarnici Niš svi prelazi i ispostave rade uobičajno i jedino je na prelazu Strezimirovci došlo do prekida komunikacija čije se uspostavljanje očekuje tokom dana.

Foto: Beta

Na drumskim graničnim prelazima carinarnice Vršac (Vatin i Kaluđerovo) saobraćaj se i pored snežnih padavina i niske temperature odvija bez većih problema i dužih zadržavanja, kažu u Upravi carina.

S. P.

#Carina

#Granica

#Gužve

#Zima

'