AKTUELNO

Dežurne službe su na terenu.

Srbiju je okovao sneg, a najgora situacija je na jugu zemlje, dok je u ostalim krajevima stanje relativno stabilno, kažu nadležne službe.

Kako javlja reporter Pink.rs sa beogradskih ulica, svi putni pravci u glavnom gradu su prohodni, a ekipe "JP Beograd put" su na terenu. Ipak, sneg koji pada ceo dan otežava im posao, pa uprkos angažovanju svih raspoloživih kapaciteta, na putevima ima snega i leda. Deonice prvog i drugog reda redovno se čiste, ali sneg konstantno pada.

Foto: Pink.rs

Iz Auto-moto saveza Srbije savetuju opreznu vožnju, držanje odstojanja između vozila, korišćenje propisne saobraćajne signalizacije i smanjenu brzinu kretanja. Iz ovog saveza podsećaju vozače da je po ledu teže zaustaviti auto pri kočenju, pa se savetuje kočenje motorom.

Foto: Pink.rs

Prilazi garažama i parkiralištima su prohodni, sve javne površine su očišćene, saopšteno je iz "Parking servisa". Zbog novih padavina radnici ove službe dodatno su angažovani na čišćenju trotoara, pešačkih staza i saobraćajnica, a angažovana je i dodatna radna snaga. Mehanizacija "Parking servisa" radi u tri smene.

Foto: Pink.rs

Prema rečima našeg reportera, na putevima u Beogradu u toku saobraćajnog špica, velike su gužve, a vozila se sporo kreću zbog uslova na putu, pa se savetuje vozačima da, ukoliko ne moraju, ne kreću automobilom u centar grada. Najteže je na sporednim putevima pa je velika mogućnost zaglavljivanja u snegu ukoliko se krećete tim deonicama.

A.V./S.A.

#Beograd

#Parking servis

#Put

#Sneg

#Čišćenje

'