AKTUELNO

Država Srbija refundiraće sve troškove lečenja 12-godišnje Janje Stamenković iz Smedereva, koja je jutros hitno operisana u Istanbulu u Turskoj, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

- Odmah smo stupili u kontakt sa roditeljima male Janje Stamenković, oni su trenutno u Istanbulu i devojčica je operisana. Refundiraćemo sve troškove operacije, ali i daljeg lečenja, kao što ćemo pomoći i pomažemo i drugoj deci - rekao je Lončar.

On je dodao da će Janja Stamenković, koja boluje od tumora na hipofizi, imati sve uslove i sve što je potrebno da što pre ozdravi. Otac devojčice, Saša Stamenković, potvrdio je da je operacija prošla dobro.

- Devojčici je ugrađen stent, sve je prošlo u najboljem redu i ona je prebačena u sobu - rekao on.

Foto: Printscreen Facebook

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je ponudio svu moguću pomoć kako bi se što hitnije obezbedili svi uslovi za lečenje i ozdravljenje Janje Stamenković. Janja je u Tursku hitno otputovala zbog posledica operacije tumora na hipofizi. Kako je njen otac objasnio na mestu gde je bio tumor, pojavila se tečnost, zbog čega se tu mora ugraditi cevčica, koja će da izvuče tu tečnost.

Janja je do sada bila na četiri operacije, a posle postoperativnog poboljšanja - tumor se vratio. Intervencija koja bi trebalo da se obavi u Istanbulu košta oko 17.000 evra, a nakon intervencije sledi zračenje za koje još nije urađen predračun.

Kako se navodi, Janja nije htela da ide na operaciju kada je čula koliki su troškovi.

#Zlatibor Lončar

'