AKTUELNO

Deca sa osmesima i aplauzom dočekala Deda Mraza i poklončiće.

Akcija namenjena mališanima škola za decu sa smetnjama u razvoju "Sletanje Deda Mraza i Dobre vile" danas je sedmu godinu zaredom održana na aerodromu Batajnica, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Akciju su organizovali pripadnici 204. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije u saradnji sa prvom studentskom humanitarnom fondacijom "Osmeh na dar".

Foto: Ministarstvo odbrane

- Avion 'antonov 26' iz sastava 138. transportne avijacijske eskadrile dovezao je na stajanku batajničkog aerodroma Deda Mraza, u čijoj ulozi je i ove godine zastavnik Goran Krajinović i Dobre vile, razvodnice Maju Nikolić i Milenu Milosavljević - navodi se u saopštenju.

Sa osmesima na licima, 35 mališana iz škole ŠOSO "Anton Skala" iz Stare Pazove, docekalo je Deda Mraza i Dobre vile koji su iz aviona izašli sa slatkišima, a zatim su najmlađi posetioci aerodroma imali priliku da uđu u avion i da se druže sa posadom vazduhoplova.

Foto: Ministarstvo odbrane

- Pošto snega nema, po Deda Mraza smo poslali vazduhoplov sa pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane. Od 365 dana koliko u godini izvršavamo redovne letačke zadatke, uvek nam je drago kada izađemo u susret jednoj ovakvoj humanitarnoj akciji. Drago nam je da vidimo naše najmlađe nasmejane i tu smo uvek da pomognemo - rekao je komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Željko Bilić.

Foto: Ministarstvo odbrane

Druženje sa pripadnicima jedinice nastavljeno je, kako se navodi, u vojničkom restoranu 204. vazduhoplovne brigade gde je upriličena i podela novogodišnjih paketića fondacije "Osmeh na dar".

Foto: Ministarstvo odbrane

U prikupljanju slatkiša, igračaka i školskog pribora za svoje vršnjake, učestvovali su osim pripadnika 204. vazduhoplovne brigade i pripadnici Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA, navodi se u saopštenju.

#Deda mraz

#Ministarstvo odbrane

'