AKTUELNO

Zoran Marjanović (40) , prvi put od izlaska iz pritvora, u kojem je proveo deset meseci, u emotivnom intervjuu otkriva dosad nepoznate detalje iz privatnosti

Marjanović, koji se tereti za ubistvo supruge Jelene (33) u Borči 2016, demantuje da ima ikakve veze sa ovim zločinom i kaže da mu je, posle svega što je proživeo u poslednje dve i po godine, otkako se zločin desio, jedina uteha ćerka Jana (7). Suprug ubijene pevačice  za Srpski telegraf priča o porodici, poslu, novovogodišnjim planovima, ali otkriva i šta mu je pomoglo da preboli najteže dane u u životu u Beogradu i dalo volju da nastavi da se bori.

Šta ti je pomoglo da izdržiš sve što ti se dešavalo poslednje dve i po godine?

- Vera u istinu i pravdu. Ko se bori časno za istinu i čistog je srca, bog mu pomaže.

Kako danas gledaš na život i ljude oko sebe?

- Život je put na kom su velika iskušenja. Potrebna je mudrost i bogosmirenje kako bismo spoznali iskušenja i prevazišli ih. Bez vere i molitve, jednostavno, to je nemoguće. Što se tiče ljudi, delim ih na dve kategorije. Jedni su časni, hrabri i nepotkupljivi, a drugi plašljivi, ljigavi i potkupljivi. Srbija i pravoslavlje su na velikom udaru, opkoljeni smo neprijateljima, budimo realni, nemojmo gledati na okolnosti kroz rozikaste naočare. Časne i hrabre patriote će braniti i odbraniti pravoslavlje i ovu našu napaćenu Srbiju.

Šta ti je dosad bilo najveće nadahnuće?

- Najveće nadahnuće u životu mi je porodična topla atmosfera, u kojoj su deca nasmejana i Jeca, koja je isijavala pozitivnim duhom, ljubavlju, optimizmom i srećom u ulozi predivne žene i majke. Jako mi nedostaje.

Kako se zove poslednja pesma na kojoj si radio? O čemu govori?

- Poslednja, nedovršena pesma na kojoj sam radio je Jecina, koju je jedva čekala da snimi. Snimila je strofu i refren, a pesma se zove "Tvoje ime na usnama".

Da li je Jana nasledila glas od mame, da li bi se protivio ako poželi da bude pevačica?

- Jana nema još formiranu boju glasa. Nekad traži da joj sviram i, kada peva, nepogrešivo pogađa intonaciju, ima lep emotivan izraz, svaka reč ima težinu. Ona je dosta toga nasledila od Jece, kako fizički tako i mentalno. Jana je dete koje je plod jedne velike ljubavi i to mi je najveća uspomena na moju Jecu.

Gde vidiš sebe za novu 2019?

Gde sebe vidim za doček 2019... Meni lično doček 31. ne znači ništa. Slavim Božić i našu pravoslavnu Novu godinu. Meni je Deda Mraz Sveti Nikola koji nosi krst i deli poklone, a ne deda na sankama koji nosi zvezdice sa pet krakova. Jana se raduje dočeku, Deda Mrazu i paketičima. Tako da će zbog nje naš doček biti u novogodipnjoj atmosferi.

#Zoran Marjanović

'