AKTUELNO

Dnevna temperatura će biti u plusu.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, u Srbiji se očekuje kiša koja će se ponegde lediti na tlu, uglavnom na severu i istoku zemlje, a najviša temperatura biće od četiri do 10 stepeni.

Naoblačenje sa severa i zapada tokom dana proširiće se i na ostale krajeve, a u višim planinskim predelima očekuje se sneg.

U jutarnjim satima kiša će se ponegde lediti na tlu, uglavnom u severnim i istočnim krajevima. Vetar će biti umeren i jak jugoistočni, posle podne i uveče na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno sa udarima olujne jačine.

Jutarnja temperatura biće od minus devet do nula stepeni, najviša dnevna od četiri na jugoistoku do 10 na zapadu, u Timočkoj Krajini oko minus dva stepena. Uveče i u toku noći uz pad temperature kiša će preći u susnežicu i sneg i u nižim predelima.

Foto: RHMZ

U Beogradu će biti oblačno, povremeno sa kišom koja će se u jutarnjim satima u pojedinim delovima grada lediti na tlu. Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, u toku noći u skretanju na severozapadni.

Jutarnja temperatura biće oko nula, najviša dnevna oko sedam stepeni. Više padavina očekuje se posle podne i uveče, kada će uz pad temperature kiša preći u susnežicu i sneg.

Vreme za vikend

U subotu se u Srbiji očekuje oblačno i hladnije vreme, mestimično sa susnežicom i snegom, pre podne na severu, a posle podne i u ostalim krajevima postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje.

U nedelju će biti umereno oblačno, suvo i hladno. Tokom noći na jugu i jugozapadu zemlje doći će do naoblačenja sa snegom a od ponedeljka oblačno i hladno, mestimično sa snegom. Više padavina očekuje se u centralnim i južnim krajevima.

Biometeorološka prognoza

Hroničnim bolesnicima i osetljivim osobama i dalje se savetuje opreznost usled očekivanih biometeoroloških prilika. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolje, neraspoloženja i pospanosti.

I. P.

#Kiša

#Prognoza

#RHMZ

#Sneg

#Vreme

'