AKTUELNO

Ako sedate za volan budite posebno oprezni - najavljena je i kiša koja će se lediti pri tlu. Ništa manje moraju da budu pažljivi i pešaci.

Sneg pada u većem delu zemlje, temperature su oko nule, uglavnom u minusu, a zbog obilnih padavina može biti problema na putevima.

RHMZ je izdao upozorenje da se danas na jugoistoku, istoku i u Banatu ponegde očekuje kiša koja će se lediti pri tlu, kao i da će novih snežnih padavina biti od danas do subote pre podne.

Foto: Pink.rs

Danas se u većini mesta očekuje novih 10 centimetara snega, a već sutra posle podne i u noći ka suboti dodatnih 10 do 20 centimetara, a lokalno i više, tako da će ukupna visina snežnog pokrivača u subotu u većini mesta biti od 20 do 40 centimetara, a u brdsko-planinskim predelima preko 50 cm, samo na severu Vojvodine od pet do 10 cm.

Prema najavama meteorologa, u Beogradu će danas biti oblačno sa snegom. Jutarnja temperatura oko nule, a najviša dnevna oko jedan stepen Celzijusa.

Pročitajte još: GRADONAČELNIK BEOGRADA: Sve službe su u četvrtom stepenu angažovanja, sneg raščišćava 1.600 ljudi i 300 vozila

Vreme do kraja meseca

Prema izgledima vremena do 31. januara, u petak i subotu biće oblačno sa snegom. Više padavina se očekuje u petak uveče i tokom noći ka suboti uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. U subotu posle podne postepeni prestanak padavina. U nedelju ujutru mraz, tokom dana suvo i malo toplije. U ponedeljak oblačno sa kišom, u planinskim predelima sa snegom. Zatim od utorka oblačno i hladnije sa snegom.

AMSS: Prilazi zimskim turističkim centrima prohodni

Prema poslednjim informacijama Auto-moto saveza Srbije, svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, putevi su očišćeni u punoj širini, ali na njima ima snega na kolovozu do pet centimetara, pa je, pored dobrih zimskih guma, obavezna upotreba lanaca.

Kamioni na Batrovcima čekaju 9 sati

Prema najnovijim informacijma Uprave granične policije, na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja, dok teretna motorna vozila na izlaz iz zemlje čekaju više sati - na Batrovcima devet sati, na Šidu šest, na Horgošu četiri i na Kelebiji oko tri sata.

Usporen saobraćaj u Beogradu

Zbog snega na putevima u Beogradu, najveći broj skraćenih linija gradskog prevoza je u Grockoj, ka selu Zuce, otežan je saobraćaj na Smederevskom putu. Problema ima i na Bežanijskoj kosi, skraćene su linije 65, 70, 77 i 82.

Na Obrenovačkom putu, između Obrenovca i Makiša, zbog snega na kolovozu, nekoliko vozila je "skliznulo" sa puta i vozači su tako ostavili automobile. Mnogi kasne na posao, i neke prodavnice se sa zakašnjenjem otvaraju. Na ulazu u Beograd iz pravca Obrenovca je velika gužva, ali nije potpuni zastoj u saobraćaju.

Pročitajte još: BEOGRAD ZAVEJAN! Sneg napravio potpuni KOLAPS u gradu, linije gradskog prevoza SKRAĆENE, sve službe su na terenu (FOTO)

Prevrnuo se autobus kod Lazarevca

Autobus prevoznika „Lastra“ na liniji 160 prevrnuo se u mestu Rudovci kod Lazarevca pri čemu su povređene tri osobe, saznaje Pink.rs. Autobus je prevozio radnije rudarskog basena Kolubara, a saobraćao je na relaciji Vreoci-Bistrica-Lazarevac.

Foto: Pink.rs

Prema prvim informacijama, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom na putu koji je prekriven snegom. Autobus je sleteo i prevrnuo se na bok. Srećom, autobus se nije kretao velikom brzinom.

Pročitajte još: UZNEMIRUJUĆE SCENE KOD LAZAREVCA! Autobus pun putnika se PREVRNUO NA BOK! Lekarske ekipe i policija hitno upućeni na teren! (FOTO)

#AMSS

#RHMZ

#Vremenska prognoza

'