AKTUELNO

Predsednik Srbije omogućio jej i dao priliku najboljima od najboljih, onima koji su završili fakultet sa prosečnom ocenom 9,60, a koji su, izrazili želju da rade u nekoj od univerzitetskih klinika, rekao je direktor KBC Dragiša Mišović, prof.dr Vladimir Đukić.

- Naši biseri nisu u inostranstvu. Naši biseri su ovde. Nisu ih majke i očevi iz Srbije školovali da idu u Norvešku i Nemačku. Ni doktore, a ni sestre. Da neguju tuđe babe i strine. Već da budu u Beogradu, da im stvorimo uslove, da žive normalno i da se razvijaju - rekao je Đukić.

On ističe da je predsednik Srbije omogućio i dao priliku najboljima od najboljih, koji su završili fakultet sa prosečnom ocenom 9,60, a oni su, kako kaže, izrazili želju da rade u nekim od univerzitetskih klinika.

- U ovim bolnicama njima se otvara i univerzitetska karijera. To su ugovori na neodređeno radno vreme, ali stvorena je finansijska infrastruktura da taj odnos preraste u stalni radni odnos - rekao je Đukić.

Kako kaže, danas je bolnica Dragiša Mišović, nakon Kliničkog centra u Nišu, najbolje uređena i najlepša zdravstvena ustanova u Srbiji.

- Uloženo je zaista mnogo, ali imali su gde i da ulažu. Donatori i Vlada su prepoznali i odlučili gde da doniraju. Dragiša Mišović je ozbiljna, velika bolnica, sa velikom tradicijom. Bolnica koja je razvila i svoje komšije - rekao je Đukić.

Đukić je rekao da ne može u svakoj od zdravstvenih ustanova sve da se leči.

- Postoje veliki kriterijumi, a kamoli neko ko nije kompetentan da radi ovaj ozbiljan posao. Oni moraju da se sankcionišu primereno zakonima ove zemlje - rekao je Đukić.

Đukić kaže da je važno da su birali smo najbolje, ali da njihova profesionalna karijera zavisi samo od njih samih.

#KBC Dragiša Mišović

#Lekar

#Vladimir Đukić

'