AKTUELNO

U većem delu regiona na snazi je crveni meteoalarm.

Kiša, sneg i olujni vetrovi ponovo prete zemljama regiona.

Crveni meteoalarm je objavljen u delovima Hrvatske i u Republici Srpskoj, a jutros se zabelela Podgorica. Sneg je iznenadio i stanovnie primorskih gradova.

Vozači u Podgorici nisu navikli na sneg, pa se savetuje oprezna vožnja.

Hidrometeorološki zavod Republike Srpske izdao je za crveno upozorenje za trebinjsku, mostarsku i livanjsku regiju zbog najavljenih padavina.

Na području trebinjske, livanjske regije i Mostara očekuje se da mestimično padne više od 60 litara kiše po metru kvadratnom.

Meteoalarm je za ova područja izdao i narandžasta upozorenja zbog vetra, koji će imati olujne udare, od 50 do 70 kilometara na čas.

Foto: Tanjug

Narandžasto upozorenje izdato je za regiju Banjaluka zbog ekstremno niske temperature koja će biti oko minus 10 stepeni i niža, kao i zbog jugozapadnog vetra sa olujnim udarima.

Nakon kratkotrajnog predaha,sneg je u poslepodnevnim satima ponovo počeo da pada u gradovima u centralnoj Hrvatskoj. Zagreb se već Zabeleo, a snega ima i u  Karlovcu.

Meteoalarm za Istru i Rijeku je ponovo u crvenom. Upozorava se na moguće bujične poplave, očekuje se velika količina padavina, čak od 50-100 mm. Duvaće jak olujni juogo I jugozapadni vetar sa udarima 95-130 km/h.

Foto: Tanjug AP

S.M.

#Bosna i Hercegovina

#Crna Gora

#Oluja

#Sneg

#Srbija

'