AKTUELNO

Sam početak februara donosi solidan plus, a mesec završavamo u dobrom minusu!

Sam početak februara donosi znatno povećanje temperatura i naglo topljenje snega, pa se tako danas očekuje i do 11 stepeni Celzijusa u pojedinim mestima u Srbiji, dok će u Beogradu temperatura ići do 10. podeljka.

Već za vikend (2. i 3. februara) očekuje se osetno toplije vreme sa temperaturama od četiri do 14 stepeni Celzijusa. Ipak, celokupan utisak kvariće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji će na planinama i u košavskom području dostizati olujne udare. Od nedelje poslepodne i uveče vetar će biti u slabljenju, a od naredne nedelje stižu kišni dani.

Foto: Tanjug

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje nas blaži i malo vlažniji februar, tokom kojeg će srednja minimalna temperatura vazduha imati vrednosti višegodišnjeg proseka.

Za Beograd se predviđa srednja minimalna temperatura od 2.5 stepena Celzijusa.

Temperature će u minusu biti gotovo svakodnevno od 7. do 22. februara, nakon čega nas očekuje nekoliko dana u plusu, a onda minus opet stiže krajem meseca.

Foto: Tanjug

Kada je reč o maksimalnim temperaturama, one će biti iznad višegodišnjeg proseka, pa se tako očekuje da srednja maksimalna temperatura u Beogradu dostigne 9.5 stepeni Celzijusa.

I padavine će biti iznad višegodišnjeg proseka, te će u Beogradu suma februarskih padavina iznositi oko 58 mm.

Očekuje se samo nekoliko dana sa snegom, i to najviše sredinom i krajem meseca, dok će samo nekoliko dana proteći bez kiše.

U nastavku pogledajte izglede vremena po danima za period od 1. do 28. februara:

Foto: RHMZ

#Februar

#Vremenska prognoza

'