AKTUELNO

Vremenski uslovi nisu povoljni.

Večeras, kada se čeka Nova godina po julijanskom kalendaru, očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja, rekao je Aleksandar Radenković iz uprave saobraćajne policije.

Kako je on rekao za TV Pink, savetuje se građanima da ne kreću na put, jer vremenski uslovi nisu povoljni, a ako baš moraju obavezno je korišćenje zimske opreme i da se pridržavaju saobraćajnih propisa.

Večeras će biti pojačana kontrola saobraćaja, kontrolisaće se upotreba zimske opreme, da li svi učesnici u saobraćaju koriste sigurnosni pojas, prekoračenje brzine  i nivo alkohola. Radenković je naglasio da svako lice koje za volanom bude imalo više od 0,33 promila alkohola u krvi biće isključeno iz saobraćaja i apelovao na građane da u alkoholisanom stanju ne sedaju za volan.

AMSS upozorava na pojačan vetar u košavskom području

Auto-moto savez Srbije upozorio je večeras vozače na pojačan vetar u košavskom području i na jače bočne udare, koji u vožnji, a posebno kada brzina nije prilagođena, mogu biti opasni.

Najjači udari su u Banatu, na području Kikinde, Novog Sada, Vršca, Banatskog Karlovca, Zrenjanina i Velikog Gradišta, na području Beograda i Kragujevca, ali i u planinskim predelima Ivanjice, gde na pojedinim deonicama stvara nanose snega što otežava prohodnost i čišćenje puteva, navodi se u saopštenju.

Vozačima se savetuje da uvek smanje brzinu pri prelasku mostova i nadvožnjaka gde je strujanje vazduha najveće, a udari vetra najjači.

Početak vikenda sa prvim večernjim satima donosi još jednu smenu turista u zimskim turističkim centrima. Prilazi Goču, Tari, Zlatiboru, Staroj Planini i Divčibarama su prohodni, putevi su očišćeni u punoj širini, ali su pod snegom visine i do 5 centimetara zbog čega je saobraćaj usporen i odvija se uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Prilazi Kopaoniku su takođe prohodni, ali vozačima se ipak preporučuje prilaz iz pravca Jošaničke banje.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

Č.N.

#AMSS

#Policija

#Put

#Saobraćaj

'