AKTUELNO

Potpredsednik vlade je komentarisao i razne spekulacije oko kandidatura za predsedničke izbore.

Svi svetski, a i domaći mediji javili su vest da je francuski sud pustio lidera “Alijanse za budućnost” Ramuša Haradinaja da se brani sa slobode. On je dužan da se javi dva puta nedeljno francuskoj policiji i ne sme da napušta teritoriju Francuske. Inače, Haradinaj je pred sudom u Kolmaru rekao da su optužbe Srbije političke.

- Mi se nadamo da će Francuska ostati verna pravu, a ne da o ovakvim stvarima najveći uticaj ima politčki interes – rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić gostujući u emisiji Pravac na Pink3 kanalu. - Mi smo nešto utemeljili, a to je kažnjivost i odgovornost za ratne zločine. Dokazano je da je Haradinaj kao i Naser Orić lično vršio zločine nad ljudima – istako je on dodajući da Srbija ostaje pri svom zahtevu za izručenje i da čak “ima i nove dokaze i optužnice”.

Foto: Printscreen Youtube

Francuska treba da pokaže da je verna onim vrednostima na kojima počiva i EU, smatra potpredsednik vlade.

- Ako pogledate istoriju većih zemalja, možete da vidite kako je Velika Britanija sudila za nacizam iako se on nije dešavao na njenoj teritoriji – smatra on.

"Trampova pobeda ne odgovara Albancima"!

Dačić je komentarisao i kako će pobeda Donalda Trampa da utiče na Albance na Kosovu, ako se uzem u obzir činjenica da u centru Prištine stoji spomenik Bilu Klintonu.

- Mislim da će u Prištini morati da izemene mnoge ulice i spomenike. Poraz Hilari Klinton je najveći poraz za Albance – smatra on.

Šef diplomatije ističe i činjenicu da je na sajtu kosovske vlade pisalo da su se njihovi zvaničnici susreli sa delegacijom iz „Istočnog Kosova“ što podrazumeva Bujanovac, Medveđu i Preševo.

- To je alarmantna vest o kojoj nas niko nije obavestio. Kada sam kontaktirao nadležne, odmah je to saopštenje skinuto ali uprkos tome nisam zadovoljan reagovanjem – dodaje on.

"Vučić ima našu podršku ukoliko se odluči za predsedničku kandidaturu"!

Dačić je komntarsiao i najavljene predsedničke izbore i spekulacije da će kadidat vladajuće koalicije biti upravo premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je jedini kandidat koji može da osigura pobedu?

On smatra da bi bilo dobro kada bi se premijer odlučio da uđe u trku za novog predsnika Srbije - Nije pitanje Nikoilć i Dačić, koalicija se oličava u Vučiću – smatra on i dodaje da njihov zajednički kandidat mora da bude jaka ličnost koja će moći da pobedi u trenutnim političkim uslovima, gde kampanja zvanično nije ni počela .

Uprkos najavljenim kandidaturama, raznim spekulacijama po medijima, Dačić kaže da nije „naročito zabrinut“.

- Tito je rekao da vlast koja ima ovakvu opoziciju, nema razloga da brine za budućnost i ja se ovde, u ovim okolnostima, pronalazim – sigran je šef diplomatije.

On je takođe prokomentarisao da je na izborima važno za koga će narod da glasa i koga će da izabere, a ne šta misli neko sa strane, a u tom smislu on kaže da vladajuća koalicija ima sve šanse da ponovo pobedi na predsedničkim izborima.

J. Stanković

#Aleksandar Vučić

#Emisija Pravac

#Ivica Dačić

#Predsednički izbori

#Televizija Pink

'