AKTUELNO

Dnevne temperature će biti u plusu.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji se za ujutro predviđa slab i umeren mraz, po kotlinama i dolinama reka magla ili niska oblačnost, a tokom dana pretežno sunčano.

Vetar će biti slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od minus devet do minus tri, a najviša dnevna od nule do pet stepeni Celzijusa. U toku noći predviđa se naoblačenje sa snegom prvo na jugozapadu Srbije.

U Beogradu će biti pretežno sunčano. Vetar će biti slab do umeren severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od minus sedam do minus, a najviša dnevna oko tri stepena. U toku noći doći će do naoblačenja.

Vreme narednih dana

U Srbiji se od ponedeljka predviđa oblačno i hladno, mestimično sa snegom uz formiranje ili povećanje visine snežnog pokrivača. U planinskim predelima duvaće jak istočni i severoistočni vetar pa se očekuje stvaranje snežnih nanosa. Temperatura će biti malo ispod prosečnih vrednosti, najviše dnevne od minus četiri do jednog stepena.

Foto: RHMZ

Biometeorološka prognoza

Očekivane biometeorološke prilike mogu biti nešto povolj˜nije za većinu hronično obolelih. Tokom dana cerebrovaskularni bolesnici i astmatičari mogu osetiti izvesne tegobe. Mogući su bolovi u mišićima i glavobolj˜a.

I. P.

#Prognoza

#RHMZ

#Sneg

#Sunce

#Vreme

'