AKTUELNO

Grad Beograd je proglašen za jednu od najpopularnijih destinacija za izraelske turiste na Međunarodnom sajma turizma IMTM 2019 u Tel Avivu, prema rang-listi najznačajnijeg izraelskog portala za putovanja "Lametayesls".

Isti portal je Beograd uvrstio uz Rim, Barselonu i Prag kao top destinaciju za turiste iz Izraela, saopštila je Turistička organizacija Beograda (TOB).

Priznanje je prvog dana sajma uručeno zameniku direktora TOB-a Slobodanu Unkoviću.

- Nagrada je rezultat rada svih institucija, relevantnih organizacija i pružalaca usluga u turizmu koji su prilagodili svoju ponudu za izraelske goste i učinili da Beograd postane nezaobilazna destinacija za Izraelce - izjavio je Unković.

Nakon uručenja nagrade, na zajedničkom štandu Beograda i Srbije, organizovan je koktel za predstavnike turističke privrede i medija iz Izraela, kojem je prisustvovao i ambasador Republike Srbije u Izraelu, Milutin Stanojević.

Na sajmu, koji traje do sutra, predstavljena je aktuelna turistička ponuda Beograda i Srbije, sa akcentom na jevrejsko nasleđe, turističke ture, poznate atrakcije u našem gradu, kulturu i gastronomiju.

Tokom prvog dana sajma održan je veliki broj sastanaka sa izraelskim agencijama i turoperatorima, kao i novinarima zainteresovanim za promociju ponude Beograda u ovoj zemlji.

Turisti iz Izraela su u 2018. godini na 7. mestu po broju ostvarenih noćenja u Beogradu i nalaze se i u prvih 15 gostiju po broju dolazaka u Beogradu.

#Beograd

#Izrael

'