AKTUELNO

U second hand prodavnicama, koje su poslednjih godina sve popularnije u Srbiji, za taj iznos možete kupiti čak šest kvalitetnih odevnih predmeta.

Na pomen polovne garderobe mnogima su prva asocijacija iznošene stvari koje se raspadaju i neprijatnog su mirisa, ali to nema baš nikakve veze sa istinom. U to sam se i sama uverila kada sam zavirila u jedan od mnogobrojnih second hand šopova.

Gužva, desetine žena strpljivo "prebira" po rafovima. Za mnoge od njih nikada ne bih rekla da se oblače u porodavnicama polovne garderobe. Prodavačica kaže da su baš one stalne mušterije, ali i da među kupcima ima sve više onih sa dubljim džepom.

Foto: Pink.rs

Niske cene su ono što najviše privalči kupce, mada ima i onih koji u ovoj vrsti kupovine posebno uživaju, a najveći im je uspeh kada pronađu brendiranu stvarčicu ili potpuno nov komad garderobe (što uopšte nije tako teško).

Jakne, džemperi, majce dugih i kratkih rukava, trenerke, pantalone, farmerke... - muške i ženske, haljine i suknje u ovim radnjama se mogu kupiti za samo 150 dinara. Ako ste pušač, računica vam je jasna: jedna pakla cigareta - dvoje pantalona.

Foto: Pink.rs

Krpice koje se prodaju uredno su složene, dezinfikovane i očuvane, mada se tu i tamo može potkrasti neka flekica.

Foto: Pink.rs

U ovim radnjama može se naći za svakoga po nešto, pa čak i ako vam je potrebna svečana haljina ili odelo nećete se kući vratiti praznih ruku.

Moj je utisak da ako znate šta tražite, second hand prodavnica nije pravo mesto za vas. Međutim, a ako nemate nikakva očekivanja dobar provod i uspešna kupovina su vam zagarantovani.

Za kupovinu vam je, za početak, dovoljna "jedna crvena" i puno strpljenja, posebnu u redu ispred kabine za presvlačenje, jer žene dolaze sa brdom stvari koje su odabrale za isprobavanje. Većinu i pazare.

Foto: Pink.rs

Ponuda je raznovrsna i kada je reč o veličinama, mada najbolje prolaze mršavice. Zanimljivo je i da ima dosta modela za krupnije, što u prodavnicama nove garderobe nije baš slučaj.

#Garderoba

#kupovina

'