AKTUELNO

Četvorica muškaraca koji su se izgubili u predelu Mokre pećine na Ravnoj gori, pronađeni su posle ponoći.

Oni su nestali u nedelju oko 19 sati, tokom obilaska Ravne gore na kvadovima.

- Predeo Mokre pećine izuzetno je nepristupačan, tamo skoro i da nema signala za mobilne telefone, a kako su nam rekli, baterije na njihovim telefonima su bile pri kraju. Snežni nameti su u tim delovima Ravne gore preko 1,5 metar - kazao je za Glas zapadne Srbije predsednik Mesne zajednice Koštunići Milan Damljanović.

On je rekao da je odmah pozvao sve meštane sela koji su u mogućnosti da krenu u potragu, kako bi izbavili četvoricu ljudi koji su se izgubili u ravnogorskom bespuću.

Foto: Pixabay.com

- Krenuli smo terenskim vozilom nas četvorica koji poznajemo teren, ali nam se džip zaglavio u snegu, pa smo pozvali i komšiju koji ima građevinsku firmu da krene s mašinom za raščišćavanje snega, kako bi prokrčio put do Mokre pećine - priča Damljanović.

Vlasnik tog preduzeća Radoš Tomović ističe da je na teren poslata teška mašina za razgrtanje smetova, ali da situaciju dodatno otežavaju slaba vidljivost i veoma niske temperature.

Kako se saznaje, u potragu se krenulo za Radošem Despotovićem, Perom Milojevićem, Zoranom Daničićem i Igorom Milojevićem, a sva četvorica su iz Gornjeg Milanovca.

#Ravna gora

#nestali

#pećina

'