AKTUELNO

Ovo je velika olakšica za građane.

Ministarka za državnu upravu Ana Brnabić potpisala je u Ljubljani sa slovenačkim kolegom Borisom Koprivnikarom Memorandum o razumevanju, na osnovu kojeg će Slovenija pomoću Srbiji u uvođenju elektronske uprave, što će za građane značiti ukidanje šaltera, kao i dodatni podstrek razvoju preduzetništva.

Brnabić je istakla da očekuje da će, kao rezultat potpisivanja tog dokumenta i posete naše delagacije Sloveniji, konačno u Srbiji biti uvedeno elektronsko plaćanje, koje će građanima i privredi omogućiti da uslugu koju žele od vlade plate karticama preko eUprave.

-Nadam se da ćemo uskoro zajedno proslaviti taj uspeh. Želimo da postanemo zemlja koja koristi eUprave kako bi olakšala život građana i kao podsterk razvoju preduzetništva - rekla je Brnabić.

Ministarka je istakla da je za Srbiju važna i bezbednost podataka, kao i otvaranje podataka, dodajući da smo spremni da tome o učimo od Slovenije koja je u tom segmentu dalkeo ispred nas.

Brnabić je, u tom smislu, navela i da će u narednih nekoliko nedelja početi sa radom portal otvorenih podataka.

Brnabić je, u tom smislu, navela i da će u narednih nekoliko nedelja početi sa radom portal otvorenih podataka.

-Ovo je tek početak i očekujem da se nakon ove posete napravi Akcioni plan za našu dalju saradnju, u skladu sa Akcionim planom za implementaciju Strategije eUprave na kojoj radimo - podvukla je Brnabić.

S.A.

#Ana Brnabić

#Elektronska uprava

#Plaćanje

'