AKTUELNO

Na teritoriji opštine Grocka tokom prošle godine urađeno je oko 110 kilometara puteva u koje je uloženo oko dva miliona evra, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je to rekao u Begaljici tokom obilaska radova u Ulici Borisa Kidriča koja će dobiti novi asfalt, ivičnjake i trotoar, a u koju je opština Grocka uložila 74 miliona dinara.

Ulica Borisa Kidriča, kaže Vesić, jedna je od najvažnijih ulica u Begaljici, dugačka je oko 1,8 kilometara, a nakon rekonstrukcije biće široka nešto više od šest metara, dok je ranije bila oko pet.

- Tokom 2018. na teritoriji opštine Grocka, bilo sredstvima opštine, Grada ili Vlade Srbije urađeno je oko 110 kilometara puteva u koje je uloženo oko dva miliona evra. To pokazuje koliko je nama Grocka važna i koliko se trudimo da nadoknadimo nedostajuću infrastrukturu - rekao je Vesić.

Najavio je da će sledeće godine samo za puteve u Grockoj biti uloženo između 150 i 200 miliona dinara.

- Ulaganjima u infrastrukturu građani mogu da se uvere da neko vodi računa o ovoj opštini, koja je dugo bila zapostavljena, ali je ova gradska vlast to promenila - rekao je Vesić.

Od ostalih većih investicija koje će tokom ove godine biti započete u Grockoj jesu izgradnja nove škole u Lešstanima za koju je izdvojeno više od 540 miliona dinara, a za koju će, najavljuje Vesić, kamen temeljac biti postavljen u narednih desetak dana. Trenutno se, kaže zamenik gradonačelnika, radi Kaluđerički potok, a radiće se i cevovod Pudarci - Umčari, kao i fabrika vode u Umčarima.

- Kada se saberu te investicije i ako se doda da ćemo u drugoj polovini godine početi izgradnju Postrojenja za preradu otpada na deponiji Vinča, gde će raditi 200 ljudi uglavnom sa ove opštine, ali i da se traži rešenje za nastavak radova na Sportskoj hali u Grockoj, onda građani mogu da veruju da će ova godina biti godina investicija u Grockoj - podvukao je Vesić.

Predsednik Skupštine opštine Grocka Stefan Dilberović kaže da su građani Begaljice dugo čekali da se taj put uradi i naprave trotoari za pešake, ali i proširi zbog gradskog prevoza. Dilberović je najavio da će ove godine početi i izgradnja centralnog groblja u Kaluđerici, čime će se rešiti dugogodišnji problem nedostatka grobnih mesta na toj opštini.

#Goran Vesić

#Grocka

'