AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran izjavio je danas da će naselja Arnajevo i Rožanci, u opštini Barajevo, do jeseni dobiti vodovod, u dužini od nešto više od 33 kilometara.

On je na Studiju B rekao da je Direkcija za građevinsko zemlište i izgradnju Beograda završila izradu projekta i pribavila građevinsku dozvolu za radove na postavljanju vodovodne mreže u tim naseljima i da će radovi na izgradnji vodovoda biti završeni na jesen.

-Dužina vodovodne mreže koja se gradi iznosi 20,3 kilometra u Arnajevu i 13,3 kilometra u Rožancima, a Grad Beograd ulaže u projektovanje i izgradnju 72,2 miliona dinara - rekao je Vesić.

On je naveo da u tim naseljima ima oko 450 domaćinstava koja do sada nisu imala gradski vodovod, već su se snabdevala iz lokalnih bunara, a da će po završetku izgradnje biti povezana na beogradski vodovodni sistem i u budućnosti će imati potrebnu redovnost i stabilnost u vodosnabdevanju.

Vesić je objasnio da će se Arnajevo i Rožanci snabdevati iz postojećeg magistralnog cevovoda koji povezuje rezervoare "Gaj - Vreline" i "Arapovac". Stalno snabdevanje ova dva naselja potrebnim količinama vode biće obezbeđeno iz rezervoara "Vrapče brdo", za koji je u toku izrada tehničke dokumentacije, a početak njegove izgradnje planiran je za sledeću godinu, kao i izgradnja rezervoara "Brđanski kraj".

PROČITAJTE JOŠ: VESIĆ: Zakonom o radu svi poslodavci moraju da osim plate obezbede zaposlenima i naknadu za prevoz

Pored rezervoara "Gaj - Vreline", u prethodnom periodu Grad Beograd izgradio je distributivni cevovod u naselju Beljina, vodovodnu mrežu u naselju Lisović, kao i primarni cevovod kojim će se dopremati voda u budući rezervoar "Vrapče brdo".

-Kako bi se dalje širila vodovodna mreža u ovom delu grada, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda upravo sprovodi javnu nabavku za izradu urbanističko-tehničke dokumentacije potrebne za izgradnju vodovodne mreže u naseljima Arapovac i Mirosaljci, ukupne dužine 22 kilometara - rekao je još Vesić.

On je dodao da će projektovanje biti završeno sredinom naredne godine, posle čega će biti raspisan tender za izgradnju vodovoda.

#Goran Vesić

'