AKTUELNO

U većem delu Srbije, zbog snega, saobraćaj se odvija otežano.

Na teretnim terminalima se na graničnom prelazu "Batrovci" na ulazu u Hrvatsku, čeka oko 15 sati. Kolone teretnih vozila su duge više kilometara, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije.

Na prelazu "Šid" ista kategorija vozila na izlazu iz zemlje čeka u proseku između tri i četiri sata. Na prelazu "Kelebija" sa Mađarskom se na teretnim terminalima na ulazu u Mađarsku, čeka se takođe višesatno i dugo u proseku oko četiri sata.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije na našim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Vreme zažavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo, navodi AMSS. Slab do umeren sneg pada na području Niša, Leskovca, Kuršumlije, Negotina i Smederevske Palanke zbog čega se saobraćaj na ovim područjima odvija usporeno i otežano.

Zbog snega koji je tokom dana padao i jakog vetra koji je stvarao snežne nanose na području Pirota i Dimitrovgrada saobraćaj se otežano odvija, a slično je i na svim putevima u timočkoj i negotinskoj krajini.

Zbog snežnih nanosa saobraćaj je na putu Bor-Žagubica preko Crnog vrha otežan. Planinski prevoji poput Popadije, Čestobrodice i Tresibabe su prohodni, ali je zbog vejavice i jakog vetra vidljivost smanjena, a saobraćaj dodatno usporen i otežan.

J. Stanković

#AMSS

#Batrovci

#Granica

#Horgoš

#Put

#Put pod snegom

'