AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji vodovodne mreže u naselju Arnajevo u Barajevu, i rekao da je u poslednje četiri godine na teritoriji te opštine urađeno skoro 70 kilometara vodovodne mreže.

Vesić je precizirao da je Grad izdvojio oko 72 miliona dinara, za 20,3 kilometra vodovodne mreže u Arnajevu i za oko 13,3 kilometra u Rožancima.

- Osim ovih 33 kilometra, rađeno je još i u Lisoviću i Beljini. U poslednje četiri godine na teritoriji Barajeva urađeno je i do 70 kilometara vodovodne mreže -rekao je Vesić novinarima.

On je dodao i da će selo Manić dobiti rezervoar, što je sada u fazi projektovanja.

Foto: Tanjug

- Kada bude i to završeno, moći ćemo da kažemo da sva naseljena mesta u Barajevu imaju vodu, što je velika stvar i na šta sam ponosan - rekao je Vesić, ali i dodao da mu je žao što u 21. veku slavimo što je neko dobio vodu.

Vesić je objasnio da će nakon završenih radova na lokaciji koju je danas obišao, oko 500 domaćinstava biti priključeno u prvom mahu na magistralni cevovod, dok će se u međuvremenu projektovati izgradnja rezervora Vrapčevo brdo.

On je najavio da je u fazi projektovanja i rezervoar Dubrava, koji se nalazi u Lisoviću, a važan je jer će se "visinski" pokriti određeni delovi tog sela, kao i zbog toga što će ga koristiti i delovi opštine Sopot, odnosno domaćinstva koja se nalaze na granici dve opštine.

Foto: Tanjug

Kada se u Arapovcu bude završio rezervoar, pokriće se sedam naseljenih mesta sa teritorije Lazarevca, čime će se pokazati da ni oni nisu zaboravljeni, dodao je Vesić.

- Radi se korak po korak, radovi imaju svoj tok i dinamiku. Može da se vidi da su ulaganja u prigradskim opštinama velika, čime pokazujemo da smo promenili politiku grada - rekao je Vesić.

On je naveo da se četiri puta više sredstava izdvaja za prigradske opštine, nego u periodu od 2008. god do 2013. godine.

- Svi stanovnici Beograda tretiraju se na isti način i imaju ista prava. Kada uradimo vodovod na redu je kanalizacaija. Svi građani u Beogradu moraju da imaju put, vodu kanalizaciju i javni prevoz - naglasio je Vesić.

Foto: Tanjug

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović je izrazio je zadovoljstvo što u se ovoj opštini ispunjavaju prethodno data obećanja.

- Uskoro krećemo sa gasifikacijom Barajeva, što je dokaz da se na našoj opštini stalno gradi i da će tako biti i ubuduće - rekao je Aadamović.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić zahavalio je Gradu na veoma dobroj saradnji.

- Završetkom vodovoda koji stiže sa teritorije Barajeva, rešavamo severoistočni deo naše opštine i pet sela tog područja će dobiti vodu - rekao je Sinđelić.

#Barajevo

#Beogradski vodovod i kanalizacija

#Goran Vesić

'