AKTUELNO

Svaka čast.

Vesna Davidović pronašla je na pultu trafike, u okviru jednog trgovinskog lanca u Valjevu, pozamašnu sumu novca i vratila ga vlasniku. Dok bi se mnogi dvoumili, Vesna nije imala nikakvu dilemu:

- Nije mi ni na kraj pameti bilo da zadržim novac! To nije moj novac - kaže Vesna za portal Pink.rs.

- Došla sam do pulta u jednom trgovinskom lancu kako bih kupila cigarete. Prodavačica me je, kada mi je naplatila i vratila kusur, opomenula da ne zaboriv novčanik. Pogledala sam je začuđeno i rekla da to nije moje, a ona je ponovila: "Gospođo, novčanik!". Tada sam shvatila da je neko, ustvari, zaboravio novčanik - prepričava Vesna kako je naš portal kako je pronašla novac.

Kada je uzela novčanik u ruke shvatila da ga je neko izgubio, kao i da se u njemu nalazi pozamašna suma novca koja je virila iz novčanika.

- Nisam brojala, ali se videlo da je reč o devizama. Novčanice su bile upakove, kao da su upravo podignute u banci - kaže Vesna i dodaje da kada je došla do pulta nije bilo nikoga.

Foto: Pixabay.com

Novčanik je ostavila prodavačici u nadi će se vlasnik vratiti po novac.

- Ne bih nikada mogla da uzmem novac koji nije moj. Neko je plakao juče zbog tih para, možda je podigao kredit...Šta ja da radim sa tim novcem, sa novcem koji nije moj? - dodaje Vesna iznenađena kako bi neko uopšte mogao da pomisli da pare zadrži za sebe.

Posebno ju je oduševila reakcija njene ćerke.

- Javila sam joj se i rekla: "Danas sam mogla da ti kupim stan!". Nije imala dilemu da sam ispravno postupila. Rekla je: "A šta će ti tuđe pare?" - ponosno ističe Vesna, koja je čini se "posao" majke odlično obavila.

Vesna se samo nada da je novac došao do vlasnika. Mi možemo samo da prokomentarišemo: "Bravo!"

#Novac

'