AKTUELNO

Akva park u Jagodini, koji se prostire na površini od šest hektara i ima osam bazena, a jedan je olimpisjkih razmera, ove sezone otvoriće još jedan, deveti.

Reč je o bazenu, koji će biti elipsastog oblika, dubokom 1,45 centimatara, sa masažerima, namenjen rekreativcima, objasnio je danas za Tanjug sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza, u čijem je sastavu Akva park Zoran Gligorijević.

Tender za izgradnju novog bazena, biće objavljen 10. aprila, istakao je Gligorijević.

Akva prak u Jagodini, je izgrađen 2007. godine, najstariji je u Srbiji, i za 11 godina rada posetilo ge je, "preko dva miliona ljudi iz Srbije i inostranstva".

U Akva parku je pet restorana sa 1.200 stolica, restoran brze hrane, kafe poslastičarnice, ima preko 1.000 ležaljki i suncobrana, oko 700 metara tobogana... u vrelim danima jula i avgusta, na njemu se nađe i preko 10.000 ljudi. Ima i besplatan parking za oko 1.000 vozila...

Oko 60 metara, ispred ulaza u Akva park sa centralnog parkirališta, levo, na mestu igrališta za "skajbord", počela je izgradnja novog teniskog igrališta, dodao je Gligorijević.

#Bazen

#Jagodina

'