AKTUELNO

Najviše dnevne temperature neće prelaziti nulti podeljak.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će tokom jutra biti mestimično maglovito, uz umeren i jak mraz.

U toku dana hladno, u većini mesta pretežno sunčano, a po kotlinama i ponegde u Vojvodini maglovito i tmurno.

Duvaće slab i umeren istočni i jugoistočni vetar, u toku noći u košavskom području u pojačanju. Najniža temperatura od minus 15 do minus osam, najviša od minus jedan do tri, u maglovitim predelima od minus pet do minus dva stepena.

U Beogradu će ujutro biti umerenog do jakog mraza i magle, koja će se u nižim delovima grada zadržati do podneva. U toku dana pretežno sunčano i hladno. Vetar slab, uveče i noću umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od minus 12 do minus osam, najviša dnevna od minus dva do nula stepeni.

Foto: RHMZ

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike i dalje će imati nepovoljan uticaj na većinu hronično obolelih. Posebna opreznost savetuje se cerebrovaskularnim bolesnicima, osobama sa srčanim tegobama i astmatičarima. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolje i reumatskih bolova. Zbog niskih temperatura neophodno je adekvatno odevanje. U saobraćaju se preporučuje dodatan oprez.

I. P.

#Prognoza

#RHMZ

#Sneg

#Temperatura

#Vreme

'