AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas radove na rekonstrukciji vrtića "Ježurko" u palilulskom naselju Borča i istakao da je u odnosu na period pre pet godina broj dece koja danas idu u predškolske ustanove u Beogradu značajno povećan.

- Sa 45 odsto sada imamo 70 odsto dece koja su obuhvaćena predškolskim obrazovanjem i to je veliki uspeh ove vlasti koja je u prethodnom periodu pokazala da se ozbiljno bavi rešavanjem ovoga problema - rekao je Radojičić.

On je naveo da na teritoriji opštine Palilula postoji 33 vrtića u koje ide 5.000 dece.

- Opština Palilula svoj posao radi veoma odgovorno, a pokazatelj toga je rekonstrukcija ovog vrtića koji smo danas obišli, a u kome će biti zamenjena kompletna stolarija i biti sređeni krov i dvorište - rekao je Radojičić i dodao da su u tom objektu, iako je star 36 godina, uslovi na visokom nivou zahvaljujući odgovornom ponašanju zaposlenih.

Radojičić je istakao da se Grad Beograd odgovorno bavi decom jer su deca naša budućnost i dodao da je u planu da se otvori još 3.000 mesta u vrtićima.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je zahvalio gradonačelniku što je obišao vrtić "Ježurko".

- Mi ne bismo imali sredstva da nemamo, pre svega, budžetska sredstava koja dobijamo od Grada. Mi smo ove godine odlučili da uložimo 50 miliona dinara u rekonstrukciju nekoliko vrtića na teritoriji naše opštine, a u budućnosti želimo svih 33 objekata da renoviramo i omogućimo deci najbolje moguće uslove - rekao je Jovičić.

On je dodao da opština Palilula, osim u vrtiće, ulaže i u obnovu osnovnih škola.

- To je ono što ćemo raditi i u budućnosti. Hvala Gradu Beogradu na ogromnoj podršci. Nama su deca na prvom mestu, da njima obezbedimo najbolje moguće uslove. Sve što radimo u našoj zemlji, i u ekonomskom smislu i u svakom drugom segmentu našeg društva jeste da bismo generacijama koje dolaze ostavili dobru, uspešnu i Srbiju koja je na zdravim temeljima - istakao je Jovičić.

#Vrtić

#Zoran Radojičić

'