AKTUELNO

Mirjana Marković, supruga bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, koja je preminula u nedelju, kremirana je danas u Moskvi, a njena ćerka Marija Milošević nije mogla da prisustvuje kremaciji iz istog razloga zbog kojeg nije mogla ni da prisustvuje sahrani svog oca Slobodana Miloševića.

Ćerka Marija Milošević, koja živi u Crnoj Gori, bila je sprečena da prisustvuje kremaciji jer ne poseduje putne isprave i ostala potrebna lična dokumenta, zbog čega nije mogla da bude ni na sahrani svog oca 2006. godine.

Foto: Pink.rs/PN

Marija je poslala venac, koji je stajao iznad uzglavlja pokojne joj majke.

Foto: Printscreen Facebook/RTV BK telecom/BK televizija

Na večni počinak majku Miru Marković ispratio je sin Marko Milošević, a na oproštaju su s mnogo ljubavi i pijeteta govorili Sergej Nikolajevič Baburin, akademik i nekadašnji potpredsednik ruske Dume, i Vladimir Ivanovič Dobrenkov, prorektor Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov na kojem je Mira Marković, kao doktor sociologije, bila počasni profesor.

Foto: Printscreen Facebook/RTV BK telecom/BK televizija

Kremaciji je prisustvovalo osoblje ambasade Srbije i uzak krug prijatelja, što je bila želja porodice.

Urnu će sutra u Srbiju doneti najbolji prijatelj Mire Marković Dragomir J. Karić, koji će na beogradski aerodrom Nikola Tesla sleteti u 19 sati redovnim letom iz Moskve. Potom će urnu predati Udruženju "Sloboda" i ona će u petak uveče biti smeštena u porodičnoj kući Milošovića u Požarevcu. Pepeo neće biti deljen na tri dela, kako se prethodnih dana spekulisalo u pojednim medijima.

Foto: Pink.rs/PN

Podsetimo, Mira Marković preminula je u nedelju u 77. godini u Moskvi usled komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dve operacije.

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: Evo kako danas izgleda sin Slobodana Miloševića i Mirjane Marković!

#Marija Milošević

#Mira Marković

'