AKTUELNO

Najduža zadržavanja kamiona zabeležena su na prelazu Kelebija, gde se u koloni dugoj oko šest kilometara, prema izjavama vozača, na ulaz u Mađarsku čeka i do 12 sati, saopštila je Uprava carina.

Na Horgošu je kolona nešto kraća, oko četiri kilometra, a na izlaz iz zemlje se čeka između sedam i osam sati.

Do usporednog rada pograničnih službi susednih zemalja i formiranja kolona kamiona sa naše strane granice došlo je zbog zabrane tranzita kroz Mađarsku koja je bila na snazi do 22 časa prošle noći, a u Hrvatskoj zbog praznovanja katoličkog Uskrsa.

Na granici sa Hrvatskom je slična situacija. Kamioni su na prelazu Šid formirali kolonu dugu oko pet kilometara, u kojoj se prosečno zadržavaju oko devet sati.

Na prelazu Batrovci, čija je propusna moć veća, kamioni na izlazak iz zemlje čekaju oko šest sati, a kolona je duga oko šest kilometara. Kamioni čekaju oko 10 sati na izlaz iz zemlje i na prelazu Most Bačka Palanka ka Republici Hrvatskoj.

Kolona teretnjaka duga oko četiri kilomatra formirana je usled detaljne kontrole svakog vozila, zbog sumnje da se u tovarima robe kriju migranti. Na granici sa Crnom Gorom, BiH, Rumunijom i Bugarskom nema dužih zadržavanja ni u teretnom, ni u putničkom saobraćaju.

Za razliku od teretnog, putnički saobraćaj se na svim prelazima odvija bez ikakvih problema i zadržavanja.

#Granica

'