AKTUELNO

Zoranu Peroviću iz Ostre, junaku sa Košara, posle traktora stigla je prva priključna mašina koju su donirali Srbi iz Čikaga, poreklom iz ovih krajeva.

Firma D.O.T „Truck Repair” vlasnika Rada Ječmenića i njegove kolege, koje zajedno sa njim krstare američkim drumovima, Bratislav Jovanović iz Gornjeg Milanovca, Dušan Vuković iz Mojkovca u Crnoj Gori, Vojkan Jović i Damir Dacović iz Beograda zaslužni što se osmeh ovom vrednom seljaku vratio na lice.

„Svih ovih godina zemlju su mi orali ljudi iz sela, a ja sam to posle odrađivao, kroz nadnicu kod njih. Kad ugledam traktor pred kućom, kao da sam se ponovo rodio", rekao je Zoran kada mu je pre 15 dana stigla mašina koju je obezbedilo Udruženje „Gradac 97”.

Plugove, kao i traktor Zoranu je lično isporuči vlasnik preduzeća „Agrouniverzal” iz Gornjeg Milanovaca, Zoran Pršić.

Foto: Glas Zapadne Srbije

Inače, za deset dana kreće i gradnja kuće Zoranu Peroviću a temelji su već obeleženi. U toku je završna procedura prikupljanja dokumentacija, a objekat od 50 kvadrata će se nalaziti pored stare prizemljuše. Grad Čačak finansira izgradnju, a gradonačelnik Milun Todorović izjavio je da za to postoji novac u budžetu jer čitava Srbija duguje to Zoranu.

Ekipa Glasa zapadne Srbije pronašla je Zorana Perovića, siromašnog nadničara iz Ostre, koji se vratio sa 17 rana sa Košara i ćutke nastavio svoj težaški život.

#Košare

#Traktor

'