AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić čestitao je danas svim radnicima i zaposlenima Beograda srećan Prvi maj - Međunarodni praznik rada.

Foto: Beograd.rs

On je podsetio da je 1. maj veliki datum u istoriji čovečanstva jer su tog dana radnici, pre samo 133 godine, počeli organizovano da se bore za svoja prava, od kojih je najvažnije bilo osmočasovno radno vreme, a da su se organizovanom borbom u međuvremenu izborili za mnoga druga prava i za humaniji svet.

Foto: Tanjug

Vesić je posebno istakao da je Beograd grad koji, zbog svoje veličine i značaja, ima najviše koristi od ekonomske politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića koja je okrenuta ka investicijama, stabilnim javnim finansijama i otvaranju novih radnih mesta.

Foto: Tanjug

- Beograd je danas grad u kome je stopa nezaposlenosti najniža u Srbiji, i iznosi ispod deset odsto što se nije dogodilo decenijama ranije. U Beogradu zaposleni imaju najveće zarade u Srbiji - podsetio je Vesić i istakao da to ne znači da ne treba nastaviti borbu za otvaranje novih radnih mesta i za povećanje zarada.

Foto: Tanjug

On je naveo da će fokus u narednom periodu biti da se u centru grada razvijaju start-ap projekti, kreativna industrija i uslužne delatnosti, kao i da svaka prigradska opština dobije makar po jednu industrijsku investiciju.

Foto: Beograd.rs

- Na tome svakodnevno radimo sa Predsednikom Republike i Vladom Srbije i posle Obrenovca u narednom periodu biće investicija prvo u gradsku opštinu Mladenovac, pa zatim u ostale prigradske opštine - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Foto: Tanjug

On je dodao da je Grad Beograd posebno ponosan na 21.000 zaposlenih u komunalnom sistemu grada, bez kojih Beograd ne bi bio uređen.

Foto: Tanjug

- To su ljudi koji rade subotom, nedeljom i praznicima, i koji su zaslužni što Beograd ovako izgleda i što se uspešno razvija. Sva pitanja i eventualne probleme rešavamo s njima kroz stalni dijalog jer su sindikati naši partneri. Beograd je naša zajednička kuća koju udruženim snagama izgrađujemo i uređujemo - istakao je Vesić.

Foto: Tanjug

On je najavioda će na narednoj sednici Skupštine grada biti ustanovljen Dan komunalne delatnosti Grada Beograda kao znak zahvalnosti grada zaposlenima u komunalnom sistemu.

Foto: Beograd.rs

Foto: Grad Beograd

Foto: Grad Beograd

#Goran Vesić

'