AKTUELNO

Udruženje veterana 63. Padobranske brigade pokrenulo je akciju pomoći za Lazara Milutinovića (28), koji od rođenja boluje od cerebralne paralize.

Lazar je sin heroja sa Košara, zastavnika Vladana Milutinovića – Jagodinca koji je poginuo 2015. godine. Iza njega ostao je njegov sin Lazar koji tek treba da nastavi sa životom. Ratni drugovi mladog Lazara, rešili su da pomognu mladiću, koji je praktično nepokretan i nalazi se u invalidskim kolicima.

- Lazar je rođen kao zdravo dete u šestom mesecu trudnoće, nakon čega je proveo tri meseca u bolničkom inkubatoru. Pri kraju trećeg meseca, inkubator se pokvario i Lazar je ostao bez kiseonika, što je dovelo do oštećenja njegovog centralnog nervnog sistema. Roditeljima je rečeno da je njegovo stanje veoma loše i da neće dugo živeti. Od tada, Lazar se leči i rehabilituje svim ponuđenim mogućnostima, o trošku svoje porodice i bez mnogo pomoći sa strane. Trenutno pati od deformiteta oba stopala, kontrakture zglobova kolena i dislokacije obe čašice. Zbog svega toga otežano se kreće i pati od jakih i čestih bolova u kolenima i stopalima - navodi se na sajtu Udruženja veterana 63. Padobranske brigade.

Foto: Lazar Milutinović

Konačno se pojavila šansa za njegovo ozdravljenje u bolnici "Atlas" u Beogradu. Međutim Lazaru je za operaciju i bolničke troškove potrebno 12.000 evra. Uz pomoć prijatelja, rodbine i humanih ljudi do sada je skupljeno 4.000 evra. Od operacije ga deli još 8.000 evra.

Lazar je za naš portal istakao da je jako važno da se novac sakupi do kraja jula.

LAZARU JE POMOĆ NEOPHODNA!

DINARSKI RAČUN 200-117336018-21 DEVIZNI RAČUN 200-117336140-43 UPLATA IZ INOSTRANSTVA Beneficiary customer: RS35200000011733614043 Lazar Milutinović Narodnog fronta 34 Jagodina, Serbia

- Operacija bi trebalo da se obavi krajem jula, početkom avgusta. Zapravo, pripreme za operaciju bi počele u julu tako da bi ja tada bio primljen u bolnicu. Ukoliko ne sakupim 12.000 evra, operacija bi morala da se odloži. Zbog toga mi je ovaj rok jako važan – rekao je Lazar za Pink.rs.

Za njega je ova operacija jako važna, i omogućila bi mu bolji i kvalitetniji život.

Foto: Lazar Milutinović

- Moja borba traje od samog rođenja. Sa godinama bolest mi teže pada. Imam jake bolove i teže se krećem. Operacija bi mi promenila kvalitet života. Doktor Dimitri Popkov, specijalista ortopedske hirurgije iz Rusije, predložio je da me operiše u Beogradu. Operacijama bi se izvršilo produženje butnih mišića, stabilizovale bi se obe čašice i izvršila korekcija oba stopala. Nažalost, osiguranje Srbije ne pokriva ove troškove – rekao je Lazar za naš portal i zamolio sve ljude dobre volje da mu pomognu.

#Novac

#Pomoć

'