AKTUELNO

Na pojedinim deonicama je smanjena vidljivost zbog magle.

Na području Valjeva i Negotina zbog magle vidljivost je smanjena, a u Vojvodini, Beogradu i okolini, na teritoriji Požege, Kraljeva, Kruševca, Niša i Vranja prisutna je sumaglica, saopštio je AMSS.

Dnevne temperature su povoljnije, ali već sa prvim večernjim satima ponovo će biti hladno i s jakim mrazom.

AMSS upozorava vozače na vlažne kolovoze u područjima gde je magla i sumaglica i na slab jutarnji mraz zbog kojeg može doći do poledice što predstavlja opasnost od gubljenja kontrole nad vozilom, posebno ukoliko brzina nije prilagođena.

Kraj radne nedelje, a u jedno i kraj prvog polugodišta i početak zimskog raspusta za osnovne i srednje škole, već sa prvim popodnevnim satima doneće veći broj vozila i pojačan saobraćaj na autoputevima, ali i na putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima.

Prohodni su svi putevi u planinskim predelima na kojima ima snega na kolovozu zbog kojeg je saobraćaj usporen, ali se odvija bez zastoja. Veći broj vozila i zimski uslovi vožnje često donose i više saobraćajnih nezgoda.

AMSS navodi da će se tokom noći, od ponoći do šest ujutru, od petlje Mostar do aerodroma Nikola Tesla, izvoditi radovi na postavljanju državnih zastavica Republike Srbije i Republike Grčke.

Radovi će se izvoditi u pokretu i u toku izvođenja radova za saobraćaj će biti privremeno zatvorena leva preticajna saobraćajna traka.

Stanje na granicama

Na prelazu "Batrovci", na izlazu iz Srbije, odnosno na ulazu u Hrvatsku, na terminalima za teretna vozila čeka se oko sedam sati, a na prelazu "Horgoš" na izlazu iz zemlje, odnosno na ulazu u Mađarsku, oko četiri sata, saopštio je jutros AMSS. Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

S.M.

#AMSS

#Magla

#Zima | Magla | Putevi

'