AKTUELNO

Er Srbija je prva avio-kompanija iz regiona koja je dobila ovakvu nagradu na globalnom nivou.

Proglašenje Er Srbije za lidera na tržištu avio-kompanija za 2017. godinu veliko je priznanje i dokaz da je sve što je urađeno u prethodne tri godine bilo dobro, izjavio je danas predsednik Nadzornog odbora kompanije Siniša Mali.

”Air Transport World” (ATW), vodeći globalni medij koji prati zbivanja u avio-kompanijama širom sveta i komercijalnom avio-transportu, proglasio je pre nekoliko dana srpsku kompaniju za lidera na tržištu avio-kompanija za ovu godinu.

Er Srbija je prva avio-kompanija iz regiona koja je dobila ovakvu nagradu na globalnom nivou, a čelnicima kompanije nagrada bi trebalo da bude uručena u Njujorku krajem februara.

- Nagrada je kulminacija svega što smo uradili da od JAT ervejza, koji je bio na ivici bankrotstva pre samo tri godine, napravimo Er Srbiju koja je sada lider u ovom delu Evrope, koja se najbrže razvija i dominantna je na Balkanu - rekao je Mali beogradskim medijima.

Prema njegovim rečima, priznanje je pokazatelj da je država sa Er Srbijom uradila pravu stvar i da se partnerstvo sa Etihadom pokazalo kao dobar izbor.

Mali je istakao da je kompanija profitabilna već treću godinu za redom, jer je usvojen i realizovan dobar biznis plan.

- Ovo je jedno veliko hvala svim zaposlenima u Er Srbiji, a takođe i premijeru i Vladi Srbije koja je 2013. gdoine donela odluku da uđe u strateško partnerstvo - rekao je Mali i istakao da je nacionalna avio-kompanija pokretač naše privrede i ekonomije.

- Preserećan sam kada vidim da se vrednuju rezultati našeg rada. Iz dana u dan se trudimo da i projekat ''Beograd na vodi'' i Er Srbija i ukupan razvoj Srbije uspeju za radost sugrađana i budućnost naše dece. Radujem se priznanjima za naš trud, jer to pokazuje da smo na pravom putu - zaključio je Mali.

Č.N.

#Priznanje

#Siniša Mali

'