AKTUELNO

Na snazi je žutu meteoalarm. Vremenske prilike su potencijalno opasne i građanima se savetuje da ne preduzimaju nepotrebne rizike.

Do kraja ove i u prvoj polovini naredne sedmice zadržava se nestabilno vreme sa čestim pljuskovima i grmljavinama uz postepeni porast temperature.

Ponegde je moguća i nepogoda s gradom. U drugom delu naredne sedmice sunčanije i toplije, navode meteorolozi.

Prognozirane su opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Meteorolozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda upozorili su na snažne padavine koje nas očekuju u toku noći i tokom sutrašnjeg dana, pre svega ujutro i pre podne.

Foto: Pink.rs/Snežana M

- Obilne padavine očekuju se na severu i zapadu Srbije, pašće oko 30 litara po kvadratnom metru, ponegde i više - stoji u upozorenju RHMZ.

Da je situacija potencijalno zabrinjavajuća pokazuje i to što je za danas uključen žuti, a za sutrašnji dan narandžasti meteoalarm za ove delove naše zemlje.

Žuti meteoalarm je na snaži u Banatu, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - pojašnjavaju u RHMZ.

#Vremenska prognoza

'