AKTUELNO

Užasni prizori dolaze danas iz zapadne i centralne Srbije.

Apokaliptične scene viđene su danas širom Srbije usled dramatičnih poplava. Naime, u više mesta je zbog padavina koje ne prestaju od sinoć proglašena vanredna situacija, a najteža situacija trenutno je u Kniću i Kraljevu gde je palo i najviše kiše.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Poplavljene su industrijske zone, kuće, škole, zgrade, na njivama su i razbacani i automobili, kao i drveće koje je reka lomila kao slamčice. Međutim, osim materijalnih gubitaka, ljudi su gubili i ono njima mnogo vrednije - stoku.

Svu tragediju ovih poplava pokazuju fotografije iz sela Adrani i Gruža, a na kojima se vidi kako građani pokušavaju da na sve načine sačuvaju svoje najveće blago – stoku.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Strašne scene namučenih životinja koje se probijaju kroz bujice vode uzdrmale su celu Srbiju i izazvale tugu kod posmatrača. Komisija će, nakon smirivanja situacije, izaći na teren i popisati štetu, ali je sigurno da se ovakvi gubici ne mogu nadoknaditi.

Foto: Pink.rs

Podsetimo, Centralna Srbija od jutros se bori sa poplavama. U pojedinim naseljima vatrogasci su morali da evakuišu građane, bujice su u selu Zakuta odnele jedan most, kuće su poplavljene, narod spasava šta može, a neki tvrde da su današnje poplave gore od onih 2014.

Foto: Pink.rs

#Poplave

'