AKTUELNO

Dar od Boga!

Podgoričanka Sara Prelević postala je heroina u celom regionu i na Instagramu ima više od 120.000 pratilaca. Ona je ponosna majka 10-godišnjih bliznakinja Irme i Ilde, devojčica rođenih sa Daunovim sindromom, a od skoro ima i najmlađu Inu.

Prelevićeva je vrlo mlada, sa 20 godina, postala majka. U porodilištu je saznala za zdravstvene probleme svoje dece, a vrlo brzo postala je i samohrana majka.

View this post on Instagram

#happyfamily #fannyfamily

A post shared by 🔱SARA BERO PRELEVIC🔱 (@sara_irma_ilda_ina) on

- Nisam imala prilike da se obradujem svojim devojčicama kao većina majki, jer mi je od samog početka nametnuta priča o tome da su različite, da su one sa smetnjama u razvoju. Niko mi nije rekao da će one isto tako umeti da zagrle, da se nasmeju i da pruže ljubav. Najbitnije je to: ljubav, a doktori su to izostavili da nam kažu – kaže Prelevićeva.

Jaka borba trajala je pet godina. U tom periodu posetili su mnogo bolnica, čak i u Beogradu na Institutu za majku i dete, u KCS...

Foto: TV Pink Printscreen

- Uložila sam ogroman trud, borba je bila velika. Najveća podrška bili su mi roditelji. Otac mi je pravi lav koji je pomogao da moja deca i ja pregrmimo teške periode – kaže ona. Otac joj je govorio da su njena deca dar od Boga, koji je najteže bitke daje najjačim borcima. Kaže da su njene godine odigrale veliku ulogu i da ne zna kako bi danas, sa 31 godinom, izdržala ono što je uspela sa 20.

View this post on Instagram

Devojke moje velike 🙏

A post shared by 🔱SARA BERO PRELEVIC🔱 (@sara_irma_ilda_ina) on

- Kada ste mladi imate puno energije i ne razmišljate o nekim stvarima jer ih i ne razumete. Moje devojčice prohodale su sa godinu dana i pomerale smo granice i tamo gde nismo mogli – kaže Prelevićeva za Pink.

Zle jezike, kaže, ne sluša. Dugo je bila samohrana majka, a onda je upoznala Veska, sa kojim je dobila još jednu devojčicu, čarobnicu Inu.

- Vesko je jak čovek koji dosta toga nosi i uči ih najsitnijim detaljima: manirima, ponašanju, plivanju... Ima izuzetno mnogo strpljenja za njih – kaže ona. Posle deset godina borbe, padova i uspona, očekivala je, kaže, nagradu i Ina je bila upravo to. Njene sestre opčinjene su Inom.

Pogledajte njeno gostovanje u "Novom jutru":

#Beba

'