AKTUELNO

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević najavio je pojačanu kontrolu rada klima-uređaja u vozilima javnog gradskog prevoza i pojasnio naloge koji su upućeni privatnim prevoznicima i GSP „Beograd”.

– Tokom jučerašnjeg dana imali smo 82 kontrole korišćenja klima-uređaja u autobusima javnog gradskog prevoza putnika, od kojih u četrnaest vozila uređaji nisu bili uključeni. Prema potpisanim ugovorima sa privatnim prevoznicima, oni su u obavezi da imaju ispravne klima-uređaje i da ih koriste svakog dana kada je temperatura preko 25 stepeni. Kad je reč o Gradskom saobraćajnom preduzeću, situacija nije ista zbog lošijeg voznog parka, ali je zamenik gradonačelnika nakon sastanka sa širim rukovodstvom ovog preduzeća dao nalog da se do 10. jula osposobi dodatan broj klima-uređaja. Očekujemo da ćemo tada imati 434 vozila sa ispravnim klimama, što je oko 75 odsto od ukupnog broja vozila koja saobraćaju tokom leta u gradu – rekao je Vasiljević.

Takođe, do tog roka sva vozila koja imaju ispravne klima-uređaje biće obeležena nalepnicama kako bi građani bili informisani.

– Dali smo nalog GSP-u da se red vožnje uskladi na taj način da na svaka četiri vozila koja saobraćaju na određenoj liniji ne bude više od jednog koje nema ispravan klima-uređaj – dodao je Vasiljević.

On je podsetio da je u toku nabavka 244 vozila za potrebe GSP „Beograd”, tako da se očekuje da naredne godine ne bude problema u vezi sa klimatizacijom ni u vozilima glavnog gradskog prevoznika.

#Autobus

#Klima

'