AKTUELNO

Kontrolu vrše Gradski Sekretarijat za javni prevoz i ekipe Komunalne policije.

Gradski Sekretarijat za javni prevoz sprovodi kontrolu u vozilima javnog prevoza na teritoriji Beograda, uz asistenciju Komunalne policije - da li je klima-uređaj uključen, ispravan i u funkcionalnom stanju, da li vozač nosi uniformu i adekvatnu obuću, kao i da li je ispravna displej-tabla sa brojem linije.

Između ostalog, kontrolisana su vozila na linijama 79, 26, 24 i 65, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Takođe, kontroliše se da li je vozilo čisto spolja i iznutra, dok se ostale nepravilnosti, u smislu drugih nedostataka na vozilu, upisuju u obliku napomene u zapisnik.

U okviru trenutne akcije, kontrola se obavlja u čitavom gradu, sa pet ekipa Sekretarijata, a uključene su i ekipe Komunalne policije koje pišu zapisnike i izriču kazne iz svoje nadležnosti.

Foto: Pink.rs

Kazne se izriču za svaki pojedinačni prekršaj, odnosno nepravilnost koja je zapisnički utvrđena.

Takođe, tokom juna je sprovedena sedmodnevna akcija kada je ukupan iznos napisanih kazni bio 2,2 miliona dinara.

Prevoznicima se kazne naplaćuju konačnim obračunom u narednom mesecu.

Foto: Andrej Nihil

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić juče je imao sastanak sa čelnicima gradskih sekretarijata za javni saobraćaj, inspekcijske poslove i poslove komunalne policije.

Dogovoreno je da od danas, od 6 sati, 78 saobraćajnih inspektora i komunalnih policajaca kontroliše rad klima-uređaja u javnom prevozu Beograda.

Svi prevoznici, u čijim autobusima ne rade klima-uređaji zbog štednje goriva, biće kažnjavani, a neka vozila upućivana na vanredni tehnički pregled. Ova vanredna akcija će trajati tokom čitavog leta.

Pročitajte još: Ulice se TOPE! Ovo su trenutno najtopliji gradovi u Srbiji, a temperature će JOŠ RASTI - Na svu sreću, uskoro stiže OSVEŽENJE

#GSP

#Kazne

'