AKTUELNO

Grad Beograd će posebnu pažnju posvetiti palilulsokm delu leve obale Dunava.

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da bi radovi na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Krnjača, odnosno Bloku braće Marić, trebalo da počnu tokom proleća.

On je dodao da vrednost te investicije iznosi oko 90 miliona dinara.

Vesić je rekao da će Grad Beograd, u okviru projekta koji predviđa da se čitav grad pokrije nedostajućom kanalizacijom, tokom ove i naredne godine posebnu pažnju posvetiti palilulskom delu leve obale Dunava, odnosno Krnjači i tom delu grada.

-Juče sam bio tamo zajedno sa direktorom Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda i najavili smo da je Direkcija završila javnu nabavku i da se očekuje potpisivanje ugovora za izgradnju kanalizacije u naselju Krnjača, odnosno u Bloku braće Marić - rekao je Vesić.

On je najavio da će se već tokom februara početi sa projektovanjem koje će se vršiti u fazama i istakao da građani tog dela grada mogu da očekuju da već tokom proleća počnu radovi na izgradnji kanalizacione mreže.

Za tu namenu izdvojeno je oko 90 miliona dinara, precizirao je Vesić i dodao da će biti izgrađeno sedam kilometara kanalizacione mreže.

On je naglasio da je to ogroman posao koji podrazumeva skoro 80 kilometara kanalizacione mreže.

Govoreći o izgradnji kanalizacione-crpne stanice Krnjača 2, on je rekao da će polovinom ove godine početi izrada projekata kako bi se naredne godine stvorili uslovi za izgradnju.

Vesić je naglasio da će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda ove godine na teritoriji Opštine Palilula imati realizaciju projekata čija je ukupna vrednost blizu 600 miliona dinara, od čega će više od polovine biti potrošeno ove godine.

Vesić je sinoć, zajedno sa predsednikom gradske opštine Palilula Aleksandrom Jovičićem, direktorom JP "Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda" Branislavom Popovićem i direktorom JKP "Vodovod i kanalizacija" Draganom Đorđevićem obišao Krnjaču i razgovarao sa građanima o planovima grada za izgradnju kanalizacije u njihovoj mesnoj zajednici.

Č.N.

#Beograd

#Goran Vesić

#Kanalizacija

#planovi

#projekat

'