AKTUELNO

Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović otvorio je danas u Starom dvoru Međunarodnu studentsku nedelju (ISWiB) izražavajući zadovoljstvo što se ta manifestacija održava u Beogradu.

Studentima su se obratili i predstavnici Saveza studenata Beograda, novosadskog OPENS-a, kao i drugih studentskih organizacija.

Manifestacija se tradicionalno održava u glavnom gradu Srbije, i ove godine okuplja više od 300 studenata iz celog sveta.

Kulturno-obrazovni karakter Međunarodne studentske nedelje ogleda se u 11 radionica.

Osim radionica, program festivala obuhvata i niz manifestacija, na kojima će učesnici imati priliku da predstave svoje, ali i upoznaju druge kulture, jezike i običaje.

I ove godine neizostavan je humanitarni deo, a prikupljena novčana sredstva biće prosleđena Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Tradicionalno najposećeniji festivalski događaj, Defile zastava, biće održan 21. jula, kada će učesnici ISWiB-a prodefilovati užim centrom Beograda.

#Studenti

'