AKTUELNO

Iako odluka o kućnom redu u stambenim zgradama još nije stupila na snagu, Nenad Elezović je već platio kaznu od 2.500 dinara zbog svog sina od dve i po godine koji je trčao kroz stan.

Elezović za Novo jutro TV Pink kaže da je bio jako začuđen što je dobio ovu kaznu i prijavu da je remetio kućni red i mir.

- Patrola MUP-a koja je tada bila u stanu rekla je da nije zatekla remećenje javnog reda i mira, da nije zatekla premeštanje nameštaja i slično. Prijavili su da u stanu žive dvoje maloletne dece koji su verovatno uzrok buke. Kasnije me je zvao isti taj policajac i rekao da se konsultovao sa dežurnim sudijom koji je tada bio i rekao je da ima osnova i da mora da napiše neku prijavu. Otišao sam u policijsku stanicu da se žalim gde su mi rekli da je to već otišlo dalje – ispričao je Elezović.

Kako kaže, sukob sa komšijama koji su se žalili na buku dece iz njihovog stana eskalirao je kada su se na njegovim vratima pojavili policajci.

- Pre toga stalno se dešavalo da komšinica ili njen suprug dolaze i po par put dnevno i opominju nas da su deca bučna. Stariji sin je zbog toga doživljavao velike traume, vodili smo ga i kod specijaliste, a na kraju smo bili prinuđeni da isključimo ulazno zvono zbog komšija koje su nas uznemiravale - kazao je Elezović i dodao da sa komšijama još odavno ne komuniciraju baš zbog ovih situacija.

Foto: TvPink Printscreen

Advokat Aleksandar Radivojević rekao je da Odluka o kućnom redu u stambenim zgradama postoji, i da se očekuje donošenje nove odluke koju donosi grad i kojom će se na tom nivou urediti kako će fukcionisati tamo gde ima više stanova.

Dodao je da odluka ne govori samo o kućnom redu, već i o mnogim drugim stvarima, o načinu kako treba stavljati objave, voditi računa o plaćanju nekih zajendičkih troškova, čišćenje snega, kao i da se ne smeju uznemiravati ostali stanari bukom.

- Uglavnom smo svedoci da se poremećeni međuljudski komšijski odnosi zloupotrebaljavaju da se napakosti onome sa kojim ste u sukobu u zgradi. Kada su u pitanju ovakve stvari, ono što obavezno morate jeste da uđete u pravnu proceduru - rekao je Radivojević i dodao da je u presudi Nenad Elezović okrivljen da je u periodu u kom je zabranjeno praviti bilo kakvu buku i ometati komšije, sklapao nameštaj u stanu i tako pravio veliku buku, dok se njegovo dete nigde ne spominje.

Foto: TvPink Printscreen

Radivojević ističe da niko pri zdravoj pameti ne može da kritikuje decu koja se igraju, koja odrastaju, koja prave buku koja je normalna.

- Meni je drago da u dvorištu, na ulici čujem dečiji žamor. Ali ovde se ne radi samo o tome, istina uvek ima više krajeva, i neophodno je da se ovakvi slučajevi završavaju u sudskim procedurama. U slučaju da činjenice ne odgovaraju realnom stanju možemo uputiti žalbu višoj istanci, dostavljamo svedoke i slično - ispričao je Radivojević, i dodao da treba da koristimo pravnu proceduru i pravi sistem, jer naši sudovi i pravni sistem odlično dobro funkcionišu.

#Dečak

#Kazna

#Trčanje

#stan

'